Βέλγιο: Ανοιχτή επιστολή «ζητά» την καταδίκη της εισβολής στο Aφρίν

Σύμφωνα με δημοσίευμα που εξέδωσε σήμερα η γνωστή βελγική εφημερίδα De Morgen, πληθώρα Βέλγων πολιτικών ακαδημαϊκών και καλλιτεχνών, μέσω ανοιχτής επιστολής που συνέταξαν ζητούν από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο του Βελγίου να καταδικάσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Αφρίν.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, για την καταδίκη των συγκεκριμένων τουρκικών επιχειρήσεων επικαλούνται και οι σχετικές επικρίσεις από πλευράς του ΟΗΕ προς την τουρκική ηγεσία.

Στον αντίποδα όμως, η εφημερίδα επικαλείται ότι δέχθηκε επιστολή από δύο άλλους Βέλγους διανοούμενους, τους Dries Lesage και  Dyab Abou Jahjah οι οποίοι θεωρούν από την πλευρά τους δικαιολογημένη την τουρκική επιχείρηση. Θεωρούν ότι η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας αποτελεί πράξη αυτοάμυνας απέναντι στο ΡΚΚ, υπενθυμίζοντας τα «εγκλήματα» που διέπραξε το τελευταίο στο εσωτερικό της.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι «το γεγονός ότι το PKK πολέμησε εναντίον του ISIS δεν αποτελεί λόγο για να ξεχνά κανείς τον πόνο που έχουν προκαλέσει στα χιλιάδες θύματά τους».

Όπλο στα χέρια της Τουρκίας και οι… σαπουνόπερες

Εντύπωση όμως προκαλεί και το γεγονός ότι αραβικός τηλεοπτικό σταθμός αποφάσισε να διακόψει τη μετάδοση έξι τουρκικών σειρών και εξηγεί τον τρόπο που παρόμοιες «σαπουνόπερες», έχουν εξελιχθεί σε «πολιτικό όπλο» που αυξάνει την επιρροή μιας χώρας στον ευρύτερο περίγυρό της και όχι μόνο.

Το συγκεκριμένο γεγονός δεν αφέθηκε ασχολίαστο από την βελγική εφημερίδα η οποία κάνει λόγο για  «μεγάλο πλήγμα» στις προσπάθειες για πολιτιστική διείσδυση στη Μέση Ανατολή.

Loading