Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα αποτρέψει τους εχθρούς του να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα

Ξεκάθαρη ήταν η προειδοποίηση που απήυθυνε προς πάσα κατεύθυνση ο πρωθυπουργός του Ισραήλ  Μπενιαμίν Νετανιάχου. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε στο Twitter ότι η χώρα του θα αποτρέψει τους εχθρούς της από το να κατέχουν πυρηνικά όπλα.

Παράλληλα με αυτή του τη δήλωση, ο ίδιος παραδέχθηκε για πρώτη φορά, ότι ο στρατός του Ισραήλ κρύβεται πίσω από τον βομβαρδισμό του 2007 στη Συρία σε μια εγκατάσταση όπου  εικάζεται πως κατασκευαζόταν ένας «πυρηνικός αντιδραστήρας».

Τι έγραψε στο Twitter

Μέσω του επίσημου λογαριασμού του στην γνωστή πλατφόρμα του Twitter, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ξεκαθάρησε την θέση του Ισραήλ.

«Η ισραηλινή κυβέρνηση, ο ισραηλινός στρατός και η Μοσάντ απέτρεψαν τη Συρία να αναπτύξει μια πυρηνική ικανότητα και τους αξίζουν τα εύσημα. Η θέση του Ισραήλ ήταν και παραμένει σταθερή- να αποτρέψουμε τους εχθρούς μας να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα».

Σαφή νύξη και προς το Ιράν

Σε δηλώσεις μέσω Twitter προέβη με την σειρά του και ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Αβίγκντορ Λίμπερμαν, ο οποίος προειδοποίησε ότι η επιδρομή αυτή αποτελεί ένα μήνυμα προς όλη τη Μέση Ανατολή.

Σε δηλώσεις μέσω Twitter προέβη με την σειρά του και ο υπουργός Υπηρεσιών Πληροφοριών Ίσραελ Κατζ, ο οποίος έγραψε ότι

«H απόφαση αυτή της Ισραηλινής κυβέρνησης πριν περίπου 11 χρόνια να καταστρέψουν τον πυρηνικό αντιδραστήρα στην Συρία και μετά τις επιτυχημένες επιχειρήσεις που ακολούθησαν στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει ποτέ να βρεθούν πυρηνικά όπλα στα χέρια των χωρών όπως το Ιράν που απειλούν την ύπαρξή του».

Loading