Τηλεφωνική επικοινωνία Μέι- Μακρόν για την δολοφονία Σκρίπαλ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν πριν από λίγη ώρα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, και η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι. Η Μέι, ενημέρωσε τον πρόεδρο για τις εξελίξεις αναφορικά με την δολοφονία του Ρώσου πράκτορα Σεργκέι Σκρίαπλ. Μάλιστα για το θέμα αυτό το Ελιζέ εξέδωσε και ανακοίνωση.

Από την άλλη όμως, Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν, σε αντίθεση με την Γερμανίδα ομόλογό του, απέφυγε να πάρει σαφείς θέσεις αναφορικά με τις κατηγορίες του Λονδίνου, ότι πίσω από την δολοφονία είναι πολύ πιθανόν να κρύβεται η Μόσχα.

Στη τηλεφωνική επικοινωνία με την Μέι ο Μακρόν διαβεβαίωσε για την «πλήρη αλληλεγγύη» της Γαλλίας και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή τις ερχόμενες μέρες

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Ελιζέ μετά την επικονωνία Μέι-Μακρόν

Σε ανακοίνωσή του το Ελιζέ τονίζει ότι καταδικάζει τη χρήση χημικών όπλων.

«Η Μέι ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα των ερευνών στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη χρήση μιας νευροτοξικής ουσίας στην απόπειρα δολοφονίας του Σεργκέι και της Γιούλια Σκριπάλ και αναμένει απαντήσεις από την Ρωσία. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας καταδίκασε μια απαράδεκτη επίθεση και επανέλαβε τη δέσμευση της Γαλλίας στην καταπολέμηση της ατιμωρησίας της χρήσης χημικών όπλων».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading