Ζαχάροβα: «Κανείς δεν μπορεί να βάζει χρονικό περιθώριο στην Ρωσία»

Ευθεία ήταν η απάντηση που έδωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στη βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι. Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε δημόσιο κανάλι της χώρας δήλωσε ότι κανείς δεν μπορεί να δίνει χρονική προθεσμία στη Ρωσία.  

Μιλώντας στην εκπομπή 60 λεπτά στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Ρωσία 1,  η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δεν άφησε ασχολίαστες τις δηλώσεις που έκανε η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι χθες στο βρετανικό κοινοβούλιο, ζητώντας από την Ρωσία να δώσει εντός 24 ωρών απαντήσεις για τις νευροπαραλυτικές ουσίες που παράγει.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Μετά απ’ όσα είπε ο πρόεδρος Πούτιν, κανένας δεν μπορεί να ανέβει στο βήμα του κοινοβουλίου της χώρας του και να πει δίνω στην Ρωσία 24 ώρες προθεσμία.[…] Το δηλητήριο κανείς δεν το γνωρίζει, ας μιλήσουμε έντιμα και αντικειμενικά, και η Τερέζα Μέι η οποία δεν έχει κανένα στοιχείο στα χέρια της»

Ακόμα πρόσθεσε ότι το Λονδίνο δεν χρησιμοποίησε «κανέναν νόμιμο μηχανισμό, που να βασίζεται στο διεθνές δίκαιο».

«Ζητήσαμε να μας δώσουν όλα τα στοιχεία που αφορούν το ζήτημα αυτό. Αλλά δεν υπάρχει καμία απάντηση».

Η Ζαχάροβα τόνισε ακόμα ότι η κατάσταση γύρω από τη δηλητηρίαση του Σκριπάλ, είναι ένα παράδειγμα του πώς λειτουργεί η βρετανική μηχανή προπαγάνδας.

Ακόμα, ανέφερε ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δεν έχει πραγματικά στοιχεία για την υπόθεση της δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading