«Ταπί και ψύχραιμος» ο Κιμ Γιόνγκ Ουν- Που «έφαγε» τα λεφτά

Βάσει συνέντευξης που δόθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Free Asia, ο Κιμ Γιόνγκ Ουν οικονομικά φαίνεται να μην τα πηγαίνει καλά. Αυτά τουλάχιστον δήλωσαν δύο Κινέζοι, οι οποίοι ισχυρίζονται πως διατηρούν σχέσεις με ανώτατους αξιωματούχους στη Βόρεια Κορέα.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν ένα σημαντικό κονδύλι που είχε αφήσει ο πρώην ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ιλ, στον γιο του, Κιμ Γιονγκ Ουν, έχει αρχίσει να «στερεύει», εξαιτίας των φιλόδοξων σχεδίων που διατηρεί ο τελευταίος. Ωστόσο το ποσό αυτό, δεν αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της συνέντευξης.

Οι δηλώσεις των δύο Κινέζων

Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι «Εξαιτίας της μεγάλης σπατάλης του Βορειοκορεάτη ηγέτη το κονδύλι από τον πατέρα του, Κιμ Γιονγκ Ιλ, τελειώνει». Παράλληλα όμως δήλωσαν πως οι εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, οι πυρηνικές δοκιμές καθώς και τα «εξωφρενικά ματαιόδοξα πρότζεκτς», φαίνεται ότι ανησυχούν την ελίτ της χώρας.

Το «Γραφείο 39»

Ένας εκ των δύο συνεντευξιαζόμενων μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφέρει πως αξιωματούχοι από το «Γραφείο 39», το οποίο είναι ένα μυστικό κυβερνητικό όργανο στη Βόρεια Κορέα που είναι επιφορτισμένο να διοχετεύει ξένο συνάλλαγμα μέσω παράνομων δραστηριοτήτων στην ελίτ της χώρας, έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για τις «σπατάλες» του Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Τους άκουσα να ανησυχούν για ανεπαρκή κεφάλαια στο Γραφείο 39 αρκετές φορές».

Πάντως, όπως εκτιμούν κυβερνητικοί αναλυτές από την γειτονική Νότιο Κορέα, οι πυρηνικές δαπάνες της Βόρειας Κορέας ανέρχονται από 1.1 έως 3.2 δισ.δολάρια.

Loading