Στο «φως» μασονικές στοές που λειτουργούν στην βρετανική βουλή

Όπως έκανε γνωστό, αποκαλυπτικό δημοσίυεμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, στο βρετανικό κοινοβούλιο λειτουργούν μυστικά δύο μασονικές στοές, που δημιουργήθηκαν για βουλευτές και δημοσιογράφους. Τα στοιχεία των μελών αυτών παραμένουν άγνωστα.

Οι στοές αυτές, είναι η New Welcome Lodge, μέλη της οποίας είναι τόσο βουλευτές της Βουλής των Λόρδων, όσο και εργαζόμενοι στην Βουλή, καθώς και η Gallery Lodge. Στην δεύτερη, μετέχουν δημοσιογράφοι, οι οποίοι παράλληλα είναι και μέλη ομάδας, γνωστής και ως «λόμπι». Τέλος όμως, ταυτόχρονα λειτουργεί και τρίτη στοά για εκπροσώπους του Τύπου, η Alfred Robbins Lodge.

Ερωτηθείς για το θέμα αυτό, εκπρόσωπος της United Grand Lodge of England (UGLE), που αποτελεί το διοικητικό όργανο για τους Μασόνους στην Αγγλία και την Ουαλία, αποκάλυψε στον Guardian ότι η Gallery Lodge έχει αυτή τη στιγμή 45 μέλη, ενώ η Alfred Robins Lodge μόλις 18. Σύμφωνα με τον ίδιο πάντως από το 2000 και μετά, κανένα από τα νέα μέλη σ’ αυτές τις δύο στοές δεν είναι δημοσιογράφος.

Από την πλευρά του, ο Ντέιβιντ Στέιπλς, διευθύνων σύμβουλος της UGLE, αρνείται ότι είναι ασυμβίβαστο να είναι κανείς πολιτικός ή δημοσιογράφος και ταυτόχρονα μασόνος.

Loading