Ο Τζόνσον συγκρίνει την Ρωσία με την Χιτλερική Γερμανία (vd)

Ο Τζόνσον συγκρίνει την Ρωσία με την Χιτλερική Γερμανία (vd)Άμεση ήταν η αντίδραση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις Τζόνσον, ο οποίος σύγκρινε την Ρωσία με την Χιτλερική Γερμανία. Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα χαρακτήρισε ως απαράδεκτες τέτοιου είδους δηλώσεις.

Ο Μπρόρις Τζόνσον νωρίτερα, σε έναν πόλεμο εμπρηστικών δηλώσεων εκατέρωθεν από Ρωσία και Βρετανία, σχετικά με την δολοφονία του διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ προέβη στην σύγκριση της Χιτλερικής Γερμανίας με την σημερινή Ρωσία.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η Ρωσία προσπαθεί να αυξήσει τη διεθνή ακτινοβολία της μέσω της διοργάνωσης του Μουντιάλ, με τρόπο παρόμοιο με εκείνον του Αδόλφου Χίτλερ όταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξήχθησαν στη ναζιστική Γερμανία.

Ισχυρή ρωσική απάντηση

Από την πλευρά της, η ρωσική ηγεσία, μέσω της εκπροσώπου της Μαρίας Ζαχάροβα απάντησε στις συγκεκριμένες δηλώσεις χαρακτηρίζοντας τον Τζόνσον ως «μη επαγγελματία».

Η Ζαχάροβα έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook πως «Τέτοιου είδους παραλληλισμοί… είναι απαράδεκτοι και κατώτεροι του επικεφαλής ενός διπλωματικού σώματος ενός ευρωπαϊκού κράτους».

«Ο Μπόρις Τζόνσον έχει δηλητηριαστεί με μίσος και θυμό, προσθέτοντας ότι «είναι τρομακτικό ότι αυτό το άτομο εκπροσωπεί μια πυρηνική δύναμη».

Loading