Ο Πούτιν έδωσε εντολή να διερευνηθεί η «λίστα Σαμπτσάκ»

Σε μια κίνηση καλής θέλησης προχώρησε νωρίτερα ο προσφάτως επανεκλεγέντας πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο πρόεδρος έδωσε εντολή στην διεύθυνση της προεδρίας να μελετήσει τον κατάλογο με 16 ονόματα κρατουμένων, τον οποίο του είχε παραδώσει η Ξένια Σαμπτσάκ.

Η υποψήφια για τις ρωσικές προεδρικές εκλογές Ξένια Σαμπτσάκ, είχε παραδώσει την συγκεκριμένη λίστα στον Ρώσο πρόεδρο ζητώντας του σαν παράκληση να τους απονείμει χάρη ή να τους δώσει αμνηστία.

Ποια ονόματα περιέχει η λίστα

Πρόσφατα μια εκπρόσωπος του προεκλογικού επιτελείου της Σαμπτσάκ, η Μαρίνα Λιτβινόβιτς είχε αναρτήσει στον λογαριασμό της στο Facebook έναν κατάλογο με πρόσωπα, για τα οποία η υποψήφια για την ρωσική προεδρία ζητούσε εξ ονόματος του κόμματος «Πρωτοβουλία των Πολιτών», την απελευθέρωσή τους. Στο κατάλογο τον οποίο η Σαμπτσάκ παρέδωσε κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Ρώσος πρόεδρος με τους υποψηφίους για την προεδρία, που συμμετείχαν στις προεδρικές εκλογές, περιλαμβάνονται 16 άτομα , μεταξύ των οποίων οι Ουκρανοί Όλεγκ Σεντσόφ και Αλεξάντρ Κολτσένκο, ο πρώην υπεύθυνος ασφαλείας της εταιρείας Yukos Αλεξέι Πιτσούλιν, ο δημοσιογράφος Αλεξάντρ Σοκολόφ και άλλοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading