Ρωσία: Δηλητηρίαση 23 μαθητών λόγω διαρροής αερίου

Έντρομη είναι η τοπική κοινωνία στη πόλη Βολόκολαμσκ της Ρωσίας, έπειτα από την είδηση ότι περισσότεροι από 20 μαθητές του σχολείου της περιοχής μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο καθώς ένιωσαν έντονη αδιαθεσία, με συμπτώματα τα οποία παραπέμπουν σε δηλητηρίαση λόγω της οσμής μια περίεργης μυρωδιάς στον αέρα.

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση στη Ρωσία, ότι στο σύνολο 23 μαθητές επαρχιακής πόλης μεταφέρθηκαν στο κοντινότερο νοσοκομείο, με συμπτώματα δηλητηρίασης εξαιτίας μιας περίεργης μυρωδιάς στον αέρα της πόλης.

Την πληροφορία μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας Τας. Σε δηλώσεις στον εν λόγω πρακτορείο, αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε πως  «Οι δάσκαλοι παρατήρησαν ότι αρκετά παιδιά άρχισαν να είναι αδιάθετα και γι’ αυτό ειδοποίησαν τους γιατρούς».

Εν τέλει εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής του Βολόκολαμσκ που βρίσκεται μόλις 130 χιλιόμετρα από την Μόσχα, επιβεβαίωσε από την πλευρά του ότι υπήρξε διαρροή αερίου, στο συγκεκριμένο εργοστάσιο ονόματι Γιάντροβο.

Αντιδράσεις στο παρελθόν

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το συγκεκριμένο εργοστάσιο στο παρελθόν είχε προκαλέσει την έντονη διαμαρτυρία των κατοίκων οι οποίοι ζητούσαν επίμονα το κλείσιμό του, καθώς όπως ισχυρίζονταν υπήρχε έντονη οσμή στον αέρα της πόλης εξαιτίας του συγκεκριμένου εργοστασίου.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της περιοχής Αντρέι Βορομπγιόβ δεσμεύτηκε ότι θα λύσει το πρόβλημα έως τις 15 Ιουνίου.

Loading