Η κάμερα του Reuters καταγράφει νοθεία στις ρωσικές εκλογές (pic)

Βίντεο του Reuters καταγράφει νοθεία στις ρωσικές εκλογές (vd)Τον γύρο του κόσμου κάνει ένα αποκαλυπτικό φωτορεπορτάζ από την Ρωσία του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, στο οποίο διακρίνονται οι ίδιοι άνθρωποι σε διαφορετικά εκλογικά τμήματα να ψηφίζουν για την ανάδειξη Ρώσου προέδρου παραπάνω από μια φορά.

Το φωτορεπορτάζ εκθέτει ουσιαστικά τον τρόπο με τον οποίον διεξάγονται οι προεδρικές εκλογές στη Ρωσία. Στο ρεπορτάζ που συνοδεύει το συγκεκριμένο βίντεο γίνεται λόγος για μεγάλη νοθεία στις περασμένες προεδρικές εκλογές.

Πως «τραβήχτηκε» το βίντεο του Reuters

Οι φωτορεπόρτερ του γνωστού πρακτορείου ειδήσεων τοποθέτησαν κάμερες σε αρκετά εκλογικά κέντρα στην  πόλη Ust-Djeguta προκειμένου αρχικά να καταγράψουν την κίνηση των ψηφοφόρων στα εκλογικά κέντρα. Κατά την σύγκριση όμως των οπτικοακουστικών υλικών διαπιστώθηκε πως ορισμένα άτομα προσέρχονταν παραπάνω από μια φορά στην κάλπη, σε διαφορετικά εκλογικά κέντρα.

Από την μεριά του το δημοσίευμα του πρακτορείου κατονομάζει στον τίτλο του αυτήν την μέθοδο «Καρουζέλ» και αναφέρει ότι είναι ευρέως διαδεδομένη στην Ρωσία.

Loading