Ρωσία-Εσθονία ανταλάσσουν κατασκόπους (vd)

Σενάριο ψυχροπολεμικής ταινίας θυμίζουν οι εικόνες που φτάνουν από τα νοτιοανατολικά σύνορα στην Εσθονία. Η Ρωσία και η Εσθονία έπειτα από την μεταξύ τους συμφωνία που πραγματοποίησαν για απονομή χάρης, αποφάσισαν να ανταλλάξουν τους κατασκόπους τους.

Όπως φαίνεται και από το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας στη συγκεκριμένη γέφυρα ,  μεθοριακού περάσματος στη νοτιοανατολική Εσθονία όπου έλαβε χώρα η ανταλλαγή των κατασκόπων, οι δύο άντρες φαίνονται αρκετά ψύχραιμοι να διασχίζουν την γέφυρα.

Το χρονικό της ιστορίας

Ο Εσθονός Ράιβο Σούζι είχε καταδικαστεί σε 12ετή κάθειρξη σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, καθώς κατηγορήθηκε από τις ρωσικές αρχές για κατασκοπεία. Ο Σούζι, ο οποίος σύμφωνα με τις υπηρεσίες εσωτερικής ασφάλειας της Εσθονίας είναι  συνιδιοκτήτης δύο εταιρειών που αναλαμβάνουν την επιδιόρθωση και πώληση αεροσκαφών, είχε συλληφθεί όταν προσπάθησε να μεταβεί από το αεροδρόμιο της Μόσχας σε χώρα της Κεντρικής Ασίας τον Φεβρουάριο του 2016.

Από την άλλη ο Ζιντσένκο, καταδικάστηκε επίσης από τις αρχές τις Εσθονίας σε πενταετή κάθειρξη για πράξεις κατασκοπείας.

Δείτε το βίντεο:

Loading