Πήρε εξιτήριο ο ένας από τους αστυνομικούς του Σάλσμπουρι

Θετικές είναι οι εξελίξεις για τον έναν από τους δύο αστυνομικούς που μολύνθηκε από την χημική ουσία Νόβιτσοκ που μολύνθηκε ο διπλός Ρώσος πράκτορας Σεργκέι Σκρίπαλ στην πόλη Σάλσμπουρι στην Αγγλία. Το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύονταν από τις 4 Μαρτίου ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ο αστυνομικός έλαβε εξιτήριο.

Στο άκουσμα της είδησης, δημοσιογράφοι των βρετανικών μέσω ενημέρωσης έσπευσαν άμεσα στο σημείο. Η Κάρα Τσαρλς-Μπαρκς, μία από τις υπεύθυνες στο εν λόγω ίδρυμα δήλωσε στους δημοσιογράφους  πως ο Νικ Μπέιλι (όπως ονομάζεται ο αστυνομικός) «έφυγε από το νοσοκομείο». Παράλληλα αναφέρθηκε και στο Σκρίπαλ και στην κόρη του για τους οποίους δήλωσε ότι η κατάστασή τους κρίνεται «σταθερή αλλά και κρίσιμη».

Τι ανέφερε ο ίδιος

Από την πλευρά του, ο αστυνομικός, μιλώντας από το αστυνομικό τμήμα στο οποίο υπηρετεί απάντησε στις απανωτές ερωτήσεις από τις οποίες δέχεται καταιγισμό τον τελευταίο καιρό.

«Ο κόσμος ρωτάει πώς αισθάνομαι. Αλλά πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω πώς αισθάνομαι αυτή τη στιγμή. Σουρεαλιστικό, είναι η λέξη που μου έρχεται συνεχώς στον νου. Και πραγματικά ήταν εντελώς σουρεαλιστικό».

Από την πλευρά της, η γυναίκα του η Σάρα ανέφερε ότι «Του Νικ ποτέ δε του άρεσε να τον αποκαλούν ήρωα. Ωστόσο πάντα ήταν ήρωας για εμένα και τα παιδιά μας».

Ο Νικ συνέχισε λέγοντας πως « Είμαι ένα κανονικό άτομο με μια κανονική ζωή. Αναγνωρίζω όμως ότι “ κανονική ζωή” για εμένα δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια, και η Σάρα και εγώ πρέπει να επικεντρωθούμε στο να ξαναβρούμε την “ κανονικότητα ” μας για εμάς και τα παιδιά μας».

Loading