Βομβιστική επίθεση στην Σομαλία με 14 νεκρούς (pics)

Τουλάχιστον 14 είναι οι νεκροί από βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε με αυτοκίνητο πριν από λίγη ώρα στην Μογκαντίτσου, την πρωτεύουσα της Σομαλίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που αναφέρουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης της επίθεση εξαπέλυσε οργάνωση που πρόσκειται στην Αλ Κάιντα.

Την ευθύνη για την συγκεκριμένη επίθεση ανέλαβε αμέσως μετά η ισλαμική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ, η οποία ορκίζεται πίστη στην Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της περιοχής, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η επίθεση σημειώθηκε έξω από ένα κατάστημα που σερβίρει τσάι, ενώ αμέσως μετά την επίθεση «έπεσαν» πυροβολισμοί.

Ο εκπρόσωπος του υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, Αμπντιασίς Αλί Ιμπραχίμ μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο Radio Mogadishu, ανέφερε ότι « Ήταν ισχυρότατες οι εκρήξεις και ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να ανεβεί. Μέχρι στιγμής τα θύματα είναι 14 και οι τραυματίες πολλοί».

Ο Αμπντικαντίρ Αμπντιραχμάν, διευθυντής της υπηρεσίας ασθενοφόρων Αμίμ, δήλωσε ότι 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην έκρηξη.

Ο εκπρόσωπος των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Αλ Σεμπάμπ είπε ότι η τζιχαντιστική οργάνωση «βρίσκεται πίσω από την έκρηξη», τονίζοντας ότι ανάμεσα στους νεκρούς περιλαμβάνονται στρατιώτες και αξιωματικοί.

Loading