«Ομπρέλα που έχει τρύπες η πυραυλική άμυνα του ΝΑΤΟ», λέει η Ρωσία

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προέβη νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου, στον απόηχο μάλιστα της αποκάλυψης από τον Ρώσο πρόεδρο της νέας «ανίκητης» σειράς πυραύλων. Ο ίδιος παρομοίασε την πυραυλική άμυνα του ΝΑΤΟ με μια ομπρέλα που έχει τρύπες.

Μάλιστα, στη ομιλία του, διερωτήθηκε και για το εάν πρέπει οι χώρες του ΝΑΤΟ να πληρώνουν για μια τέτοια «ομπρέλα», εξυμνώντας παράλληλα το νέο πυραυλικό απόκτημα της Ρωσίας το οποίο όπως ανέφερε είναι τεχνολογικά δεκαετίες μπροστά.

Τι δήλωσε ο Σόιγκου

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μεταξύ άλλων, το νέο πυραυλικό σύστημα θα εξασφαλίσει την εδαφική ακεραιότητα της ρωσικής επικράτειας για πολλά χρόνια ακόμα.

«Είναι ένα όπλο το οποίο μπορεί να ξεπερνά τα υπάρχοντα και μελλοντικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας. Αυτά του αναπτύσσονται σήμερα στην Πολωνία, στην Ρουμανία και την Αλάσκα, και προγραμματίζεται να αναπτυχθούν στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, είναι μια ομπρέλα αντιπυραυλικής άμυνας η οποία έχει τρύπες».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι το νέο αυτό απόκτημα «θα μας επιτρέψει να εγγυηθούμε την ασφάλεια και να υπερασπίσουμε την κυριαρχία της χώρας μας για πολλές δεκαετίες μπροστά, αλλά το κυριότερο είναι ότι θα μας βοηθήσει να μην εμπλακεί η χώρας μας σ’ έναν νέο ανταγωνισμό των εξοπλισμών, τον οποίο προσπαθούν να μας επιβάλλουν επίμονα οι χώρες του ΝΑΤΟ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading