Ο Τραμπ καλεί το Κογκρέσο να δράσει για το μεταναστευτικό

Έκκληση απηύθυνε πριν από λίγη ώρα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προς το αμερικανικό Κογκρέσο να ψηφίσει έναν νέο πιο αυστηρό νόμο για την μετανάστευση, μόλις μια ημέρα πριν την άρνησή του να ανανεώσει την DACA, μια συμφωνία η οποία προστατεύει τους ανήλικους μετανάστες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε εκφράσει την επιθυμία του να συνάψει συμφωνία με τους Δημοκρατικούς προκειμένου να λάβει τη χρηματοδότηση που επιζητά για την κατασκευή του τείχους, με αντάλλαγμα την προστασία των νεαρών παράτυπων μεταναστών που έφτασαν στη χώρα ενώ ήταν ακόμη ανήλικοι, ένα πρόγραμμα με την ονομασία DACA. Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή ενός τείχους στη γραμμή των συνόρων με το Μεξικό, αποτελεί μια από τις κυριότερες προεκλογικές του υποσχέσεις.

Τι έγραψε στο Twitter

«Το Κογκρέσο πρέπει να περάσει αμέσως τον Νόμο των Συνόρων, να χρησιμοποιήσει την “Πυρηνική Επιλογή” αν χρειαστεί, για να σταματήσει η μαζική εισροή ναρκωτικών και ανθρώπων. Δράσε τώρα, Κογκρέσο, μας κλέβουν τη χώρα μας!» έγραψε ο Τραμπ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Με τον όρο «πυρηνική επιλογή» εννοείται η περίπτωση κατά την οποία η Γερουσία νομιμοποιείται να εγκρίνει νομοσχέδια με απλή πλειοψηφία.

Για το θέμα αυτό είχε γράψει στον λογαριασμό του την Κυριακή, πως «Έρχονται καραβάνια. Οι Ρεπουμπλικάνοι πρέπει να χρησιμοποιήσουν την Πυρηνική Επιλογή για να περάσουν σκληρούς νόμους. ΤΩΡΑ. ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ DACA».

Παράλληλα επέρριψε την ευθύνη στους δημοκρατικούς για την κατάρρευση της DACA

«Η DACA είναι “νεκρή” γιατί οι Δημοκρατικοί δεν νοιάζονται ούτε ενεργούν, και τώρα όλοι θέλουν να συμπεριληφθούν στο DACA … Δεν λειτουργεί πλέον. Πρέπει να οικοδομήσουμε το τείχος και να εξασφαλίσουμε τα σύνορά μας με την κατάλληλη νομοθεσία περί συνόρων. Οι δημοκρατικοί θέλουν καθόλου να μην υπάρχουν σύνορα, επομένως θέλουν τα ναρκωτικά και το έγκλημα!»

Loading