Μέλος εθνικιστικής οργάνωσης ο μακελάρης της Φλόριντα (vd)

Μέλος μιας ακραίας εθνικιστικής οργάνωσης, της «Republic of Florida» φαίνεται να ήταν ο μακελάρης Νίκολας Κρουζ ο οποίος αιματοκύλησε σχολείο στην Φλόριντα. Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες πήγαινε συχνά στο δάσος για να εξασκείται στη σκοποβολή παρέα με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Από την άλλη πλευρά βέβαια ο αρχηγός της ομάδας Τζόρνταν Τζέρεμπ ανέφερε σε δηλώσεις του ότι Κρουζ υποστήριζε μεν με πάθος τα φασιστικά ιδεώδη της ομάδας, αλλά ξεκαθάρισε ότι κανείς από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας δεν τον είχε στηρίξει σε αυτή του την πράξη.

Το βίντεο με το όπλο

Παράλληλα, λίγες μόνο μέρες μετά το περιστατικό, ένα σοκαριστικό βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας, στο οποίο διακρίνεται ο νεαρός να ρίχνει με αεροβόλο στη αυλή του σπιτιού του. Το βίντεο κατέγραψε γείτονάς του, λίγες μέρες πριν συμβεί το αποτρόπαιο περιστατικό.

Στο οπτικοακουστικό αυτό υλικό, διακρίνεται εμφανώς ο νεαρός δράστης, φορώντας  μόνο μια βερμούδα χωρίς μπλούζα και το καπέλο με το διάσημο προεκλογικό σλόγκαν του Τραμπ «Make America Great Again».

Κατηγορίες «βαραίνουν» και το FBI

Αίσθηση όμως έχει προκαλέσει και το γεγονός πως, το FBI παρόλο που παραδέχθηκε ότι είχε δεχθεί μια καταγγελία για ένα παράξενο σχόλιο που είχε κάνει ο νεαρός στο YouTube, δεν κατάφερε να αποτρέψει το χτύπημα. Αν και ο νεαρός είχε υποβάλει το σχόλιο με το πραγματικό του όνομα, το FBI ανέφερε πως «δεν είχε καταφέρει να εντοπίσει το άτομο που διατύπωσε τις απειλές».

Loading