Καταδικάστηκε 33χρονος Αυστριακός για ναζιστικό τατουάζ

Ενας 33χρονος Αυστριακός καταδικάστηκε σε φυλάκιση 20 μηνών για ναζιστικό τατουάζ στο σώμα του.

Το Περιφερειακό Δικαστήριο του Κλάγκενφουρτ αποφάσισε την καταδίκη του 33χρονου, επειδή ανάρτησε σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζεται με τατουάζ ναζιστικών συμβόλων στο σώμα του, ενώ σε κάποιες εξ αυτών χαιρετούσε χιτλερικά.

Στην έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκαν επίσης φυλλάδια των «Ες Ες» και οι οποίες σύμφωνα με τον εισαγγελέα συνιστούν ξεκάθαρες αποδείξεις για την σχέση του με τον ναζισμό. Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, έχοντας καταδικαστεί πολλάκις για ποινικά αδικήματα.

Ο 33χρονος ζήτησε συγγνώμη για τις δραστηριότητές του, υποσχόμενος ότι δεν θα τις επαναλάβει και δηλώνοντας πως έχει απομακρύνει όλες τις επίμαχες αναρτήσεις του και θα εξαλείψει επίσης το επίμαχο τατουάζ, ωστόσο οι ένορκοι του επέβαλαν ποινή φυλάκισης 20 μηνών από τους οποίους οι έξι δίχως αναστολή.

 

Αμείλικτη η αυστριακή Δικαιοσύνη

Η καταδίκη του Αυστριακού επιβεβαίωσε ότι η αυστριακή Δικαιοσύνη είναι αυστηρή έως αμείλικτη απέναντι σε τέτοια φαινόμενα και όταν παραβιάζεται ο λεγόμενος «Νόμος Απαγόρευσης».

Ο Νόμος Απαγόρευσης είχε ψηφιστεί αμέσως μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στις 8 Μαΐου του 1945, από την πρώτη αυστριακή κυβέρνηση, και με αυτόν απαγορευόταν το ναζιστικό κόμμα και ρυθμιζόταν νομικά η αποναζιστικοποίηση της Αυστρίας.

 

Loading