Μεγάλα προβλήματα στους σιδηροδρόμους στη Γαλλία

Μετ’ εμποδίων και με μεγάλα προβλήματα γίνονται οι μεταφορές στους σιδηροδρόμους στη Γαλλία τις τελευταίες ημέρες. 

Χθες πραγματοποιήθηκε μόλις ένα από τα οκτώ δρομολόγια των TGV, με τους σιδηροδρομικούς να έχουν προαναγγείλει μακρά απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο μεταρρύθμισης της δημόσιας επιχείρησης σιδηροδρόμων SCNF.

Η κατάσταση αναμένεται να παραμείνει η ίδια σήμερα για τους επιβάτες των TGV, των Ιντερσίτι και των καθημερινών χρηστών του προαστιακού. Ήδη από την Κυριακή, η διεύθυνση των SNCF έχει προειδοποιήσει για «σοβαρά προβλήματα» στα δρομολόγια, αφού συμμετοχή στην απεργία, 48 ώρες πριν ξεκινήσει, είχαν δηλώσει σχεδόν ο ένας στους δύο σιδηροδρομικούς υπαλλήλους (ποσοστό 48%) και πάνω από τρεις στους τέσσερις μηχανοδηγούς (77%).

Προβληματική θα είναι η κατάσταση και για όσους επιλέξουν να ταξιδέψουν με το Eurostar, καθώς θα πραγματοποιηθούν τα τρία εκ των τεσσάρων δρομολογίων. Αντίθετα ομαλή θα είναι η κυκλοφορία των Thalys τα οποία εκτελούν δρομολόγια προς το Βέλγιο. Δε θα συμβεί το ίδιο όμως για τα αντίστοιχα προς Ισπανία, Ιταλία και Ελβετία.

Συμπίπτει με την απεργία της Air France

Η κινητοποίηση των σιδηροδρομικών ή «μαύρη Τρίτη» όπως την αποκαλούν τα ΜΜΕ στη Γαλλία, συμπίπτει με την απεργία στην Air France, την τέταρτη εντός μηνός και με βασικό αίτημα τις μισθολογικές αυξήσεις της τάξεως του 6%. Παρόλα αυτά η γαλλική εταιρεία εκτιμάει ότι τα προβλήματα θα είναι περιορισμένα και ότι θα πραγματοποιηθεί το 75% των προγραμματισμένων πτήσεων. Πρέπει να σημειωθεί ωστόσο ότι οι απεργίες θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα την 7η, την 10η και την 11η Απριλίου.

 

Loading