Ινδία: 35 νεκροί και πολλοί τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα

Θανατηφόρο αυτοκινητιστικό επεισόδιο σημειώθηκε νωρίτερα στην Ινδία. Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν παρεκτράπει της πορείας του. Σύμφωνα με τις αρχές της περιοχής, το λεωφορείο που μετέφερε στο σύνολο περίπου 50 άτομα, στην προσπάθεια του οδηγού να αποφύγει ένα άλλο διερχόμενο όχημα έχασε τον έλεγχο, έσπασε το κιγκλίδωμα της γέφυρας και έπεσε μέσα στο κανάλι το οποίο συνδέεται με τον ποταμό Τζαλανγί. Το τραγικό αυτό συμβάν, σημειώθηκε στο κρατίδιο της δυτικής Βεγγάλης.

Μέχρι αυτήν την ώρα, 35 σοροί, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά έχουν ανασυρθεί από τα νερά του ποταμού ενώ ορισμένοι τραυματίες διακομίσθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Έξι άνθρωποι κατάφεραν να κολυμπήσουν και να βγουν σώοι και ασφαλείς. Όσον αφορά τα αίτια του δυστυχήματος, κάποιοι επιζώντες υποστηρίζουν ότι ο οδηγός έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα ενώ την ώρα που πλησίαζε την γέφυρα μιλούσε στο κινητό.

Συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών

Άγριες συμπλοκές σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, με τους τελευταίους να διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι τόσο τα σωστικά συνεργεία όσο και οι αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν αργοπορημένα στο σημείο του δυστυχήματος. Εκτοξεύτηκαν πέτρες από μεριάς των διαδηλωτών ενώ κάποιοι μάλιστα έβαλαν φωτιά σε ένα αστυνομικό όχημα ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις για να τους απωθήσουν έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Αυτό είναι το τρίτο κατά σειρά δυστύχημα με λεωφορείο στο συγκεκριμένο κρατίδιο τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Στις 17 Ιανουαρίου οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα λεωφορείο έπεσε σε ένα κανάλι, ενώ τρεις μέρες αργότερα άλλοι εννέα σκοτώθηκαν όταν επίσης ένα λεωφορείο έπεσε σε τάφρο.

Η Ινδία κατέχει το πιο υψηλό ποσοστό θανατηφόρων τροχαίων παγκοσμίως. Τα περισσότερα οφείλονται κυρίως στην κακή οδήγηση, στους κακοσυντηρημένους δρόμους και τα παλιά οχήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading