Ο Μακρόν ξεκαθαρίζει τον ρόλο της Μπριζίτ

Τον ρόλο της γυναίκας του Μπριζίτ Τρονιέ αποσαφήνισε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξή του, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, που διεξήχθη από τις 23 μέχρι τις 26 Ιανουαρίου. Ο ίδιος δήλωσε ότι η σχέση του με την γυναίκα του είναι “ιδιαίτερη” και πως σε γενικές γραμμές μοιράζονται τις απόψεις τους πάνω σε πολλά θέματα.

Σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Darius Rochebin, σε συνέντευξη που δόθηκε για λογαριασμό του ελβετικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου RTS, για το ρόλο που διαδραματίζει η σύζυγός του, ο Μακρόν απάντησε με χιούμορ: «Μπορώ να το πιστοποιήσω πολύ απλά, είναι η σύζυγός μου. Δεν είναι αυτό (σσ σύμβουλος) και είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Είναι η γυναίκα με την οποία μοιράζομαι τη ζωή μου εδώ και 20 χρόνια… λέω συχνά πως αυτή είναι εγώ και εγώ είμαι αυτή. Δεν μπορώ να πω ότι είναι σύμβουλός μου. Υπάρχει μια στενή σχέση, ένας σύνδεσμος που μας κάνει πολλές φορές να διαφωνούμε και αυτό πρέπει να συμβαίνει. Συζητάμε συνέχεια αλλά υπάρχει μια ευαισθησία και μια οπτική που μοιάζει με τη δική μου».

Υπενθυμίζεται η προσπάθεια του Γάλλου προέδρου να δημιουργήσει έναν επίσημο ρόλο Πρώτης Κυρίας, ανάλογο με αυτό που επικρατεί στις ΗΠΑ. Ωστόσο μια διακήρυξη που στρέφονταν εναντίον αυτής της προοπτικής συγκέντρωσε περισσότερες από 300.000 υπογραφές και ανάγκασε το Μέγαρο των Ηλυσίων να διευκρινίσει πως ο ρόλος της συζύγου του προέδρου θα καθορίζεται από έναν «χάρτη διαφάνειας» και η σύζυγος του Προέδρου δεν αναμένεται να λαμβάνει αμοιβή για το έργο της.

Loading