Ελληνοτουρκικό «ατύχημα» φοβάται ο πρέσβης των ΗΠΑ

Ελληνοτουρκικό ατύχημα φοβάται ο πρέσβης των ΗΠΑ

Το φόβο του για ελληνοτουρκικό «ατύχημα» στο Αιγαίο εκφράζει ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα,  Τζέφρι Πάϊατ, μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Ιστορίες» του ΣΚΑΙ και την Σία Κοσσιώνη.

«Όσο έχετε αυτά τα φονικά περίπλοκα στρατιωτικά συστήματα που λειτουργούν σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο υπάρχει πάντα φοβερός κίνδυνος ατυχήματος, το οποίο φυσικά θα προκαλέσει μεγάλες επιπλοκές στη σχέση σας», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση «γρίφος» του έμπειρου Αμερικανού διπλωμάτη.

Μια δήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε λίγες μόνο ώρες, μιας και η εκπομπή είναι μαγνητοσκοπημένη, πριν τη νέα ένταση που προκλήθηκε στα Ίμια μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας στο Αιγαίο, όταν σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής μπόδισε την προσέγγιση του Πάνου Καμμένου στην περιοχή όπου συνετρίβη το ελληνικό ελικόπτερο στην κρίση των Ιμίων.

Στηρίζει τις προσπάθειες Νίμιτς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Στα αξιοσημείωματα καταγράφεται και η αισιοδοξία του Τζέφρι Πάϊατ για το Σκοπιανό, όπου διαμήνυσε ότι οι ΗΠΑ θα κάνουν τα πάντα για να στηρίξουν τις προσπάθειες του Μάθιου Νίμιτς.

«Στηρίζουμε τον Μάθιου Νίμιτς και τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών. Είμαι αισιόδοξος. Και θα κάνουμε τα πάντα, ως Αμερική, να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες του Νίμιτς στις μέρες και τις εβδομάδες που έχουμε μπροστά μας», δήλωσε σχετικά, ενώ αναφερόμενος γενικότερα στα Δυτικά Βαλκάνια, τόνισε ότι «είναι προς το συμφέρον τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Loading