Η Γερμανία ζητά αυστηρότερους κανόνες για τις εταιρίες τύπου Facebook

Αυστηρότερους κανόνες λειτουργίας αλλά και πιο σκληρές ποινές σχετικά με την λειτουργία του Facebook αλλά και παρόμοιων εταιριών ζήτησε η Γερμανίδα υπουργός Δικαιοσύνης Καταρίνα Μπάρλεϊ.

Όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης η υπουργός συναντήθηκε στο Βερολίνο με εκπροσώπου της εταιρίας συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της δημόσιας πολιτικής του Facebook για την Ευρώπη, Ρίτσαρντ Άλαν.

Τι δήλωσε η Μπάρλεϊ

Εξερχόμενη από την συνάντηση, η Γερμανίδα υπουργός Δικαιοσύνης, ανέφερε ότι οι μέχρι τώρα κινήσεις της εταιρίας μέσω υποσχέσεων και ελέγχων στους αλγορίθμους της δεν είναι επαρκείς.

«Οι υποσχέσεις δεν είναι αρκετές», είπε στους δημοσιογράφους ύστερα από την συγκεκριμένη συνάντηση. «Θα χρειαστούμε πολύ πιο στενό έλεγχο εταιρειών όπως το Facebook στο μέλλον».

Η ίδια δήλωσε ακόμα ότι οι αρχές θα πρέπει να ενεργούν πιο «απρόσκοπτα, γρήγορα και ευαίσθητα» κατά των παραβιάσεων των νόμων περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής. Παράλληλα ζήτησε από τους χρήστες του Facebook να είναι πιο προσεκτικοί όσον αφορά τα θέματα προστασίας του απορρήτου.

Στη Γερμανία, τόσο η κυβέρνηση όσο και το κοινό είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένες σε θέματα που αφορούν το προσωπικά δεδομένα. Από την πλευρά τους, οι νομοθέτες ασκούν πίεση στο Facebook προκειμένου να τηρούν τους κανόνες απορρήτου.

Loading