Η Βρετανία θα επανεξετάσει τις βίζες 700 Ρώσων

H υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Άμπερ Ράντ, δήλωσε νωρίτερα ότι το Λονδίνο θα εξετάσει τη μεταρρύθμιση της θεώρησης εισόδου (σσ βίζας) πρώτης βαθμίδας για πλούσιους αλλοδαπούς καθώς και την δυνατότητα αναδρομικής αναθεώρησής τους όσον χορηγήθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Η συγκεκριμένη απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο της διπλωματικής κρίσης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις δύο χώρες έπειτα από την δηλητηρίαση του διπλού Ρώσου πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ.

Η Ραντ έδωσε την συγκεκριμένη απάντηση έπειτα από ερώτηση που δέχθηκε στην Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων του βρετανικού κοινοβουλίου για τη δυνατότητα αναδρομικής εφαρμογής ελέγχων.

Μόνο τα άτομα που διαθέτουν επενδυτικό κεφάλαιο 50.000 λιρών (70.744 δολάρια) σε επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για αυτό το είδος βίζας τύπου 1.

Υπολογίζεται ότι περίπου 700 Ρώσοι υπήκοοι εισήλθαν στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ 2008 και 2015 με αυτό το είδος βίζας.

Τι δήλωσε η Άμπι

Στην επιτροπή, η υπουργός ανέφερε ότι «Το καθεστώς χορήγησης βίζας βαθμού 1 είχε ήδη αναδιαρθρωθεί το 2015-2016, ενώ η χορήγηση βίζας έχει μειωθεί κατά 84% από τότε.[…] Έχω ζητήσει από τους αξιωματούχους του υπουργείου να εξετάσουν τι αλλαγές μπορούν να γίνουν ακόμη και να ρίξουν μια ματιά σε προηγούμενες των τελευταίων λίγων χρόνων».

«Έχω ζητήσει να εξεταστεί μια ομάδα προηγούμενων για να δούμε αν χρειάζεται να αναληφθεί οποιαδήποτε δράση».

Loading