«Λευκή Πορεία» στο Παρίσι κατά του αντισημιτισμού

Πολλές δεκάδες χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκε στο Παρίσι προκειμένου να διαδηλώσει εναντίον του αντισημιτισμού. Τις τελευταίες μέρες υπάρχει φόβος στη χώρα ότι είναι πολύ πιθανή η άνθηση του συγκεκριμένου φαινομένου έπειτα από τη δολοφονία μιας ηλικιωμένης Εβραίας γυναίκας.

Παρόμοιες πορείες έλαβαν μέρος και σε άλλες πόλεις της γαλλικής επικράτειας. Στις πορείες είχαν συγκεντρωθεί και πολλοί υπουργοί, πολιτικοί και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών.

Αφορμή για την διεξαγωγή των συγκεκριμένων πορειών, αποτέλεσε η δολοφονίας μιας 85χρονης γυναίκας ονόματι Μιρέιγ Νολ. Το συγκεκριμένο περιστατικό είχε προκαλέσει σάλο στην γαλλική κοινωνία καθώς είναι πολύ πιθανό τα κίνητρα της εν λόγω δολοφονίας να ήταν ρατσιστικά.

Οι διαδηλωτές σε αυτήν τη «λευκή πορεία», των οποίων ηγούνταν εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών με λευκά τριαντάφυλλα στα χέρια, διέσχισαν μια απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων προτού συγκεντρωθούν μπροστά από το κτίριο του θύματος, εκεί όπου δολοφονήθηκε η άτυχη γυναίκα.

Η συγκεκριμένη πορεία, οργανώθηκε από το Αντιπροσωπευτικό Συμβούλιο Εβραϊκών Θεσμών της Γαλλίας. Το παρών έδωσαν υπουργοί και υφυπουργοί της γαλλικής κυβέρνησης. Μεταξύ αυτών, ο Ζεράρ Κολόμπ, η Φρανσουάζ Νισέν και ο Ζαν Μισέλ Μπλανκέ.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, έδωσε το παρών στην κηδεία της 85χρονης γυναίκας.

Loading