ΗΠΑ: Θέλουν να σταματήσουν τα όπλα με… όπλα!

Μετά τον Ντόναλντ Τραμπ, που προτείνει να χρησιμοποιούν όπλα οι εκπαιδευτικοί στις ΗΠΑ, και ο επικεφαλής της NRA τάσσεται υπέρ της οπλοχρησίας για την αντιμετώπιση της βίας των όπλων.

Και όλα αυτά, λίγες μόλις ημέρες μετά το μακελειό σε σχολείο της Φλόριντα, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 17 ανθρώπους (14 μαθητές και τρία μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού).

Μάλιστα, ο Γουέιν Λαπιέρ εξαπέλυσε και φραστική επίθεση κατά όσων ζητούν τον περιορισμό της οπλοκατοχής, χαρακτηρίζοντάς τους “ελίτ των Δημοκρατικών” και κατηγορώντας τους πως «πολιτικοποιούν» το μακελειό στο λύκειο της πόλης Πάρκλαντ, με στόχο να… ροκανίσουν τα συνταγματικά, εγγυημένα δικαιώματα για τα όπλα της χώρας.

«Οι ελίτ δεν νοιάζονται ούτε κατ’ ελάχιστο για το αμερικανικό σχολικό σύστημα και τους μαθητές», υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της ισχυρότερης οργάνωσης του λόμπι της οπλοκατοχής, μιλώντας σε ένα κοινό νεαρών συντηρητικών έξω από την Ουάσιγκτον.

«Ο στόχος τους είναι η κατάργηση της δεύτερης τροπολογίας και των ελευθεριών μας στα όπλα, ώστε να εξαλείψουν όλες τις ατομικές ελευθερίες», συμπλήρωσε.

«Να σκληρύνουμε τα σχολεία μας»

Μάλιστα, κατά την ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο της πολιτικής δράσης των συντηρητικών, ο Λαπιέρ έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει, ότι η NRA είναι ο πραγματικός προστάτης των μαθητών των σχολείων της χώρας.

Παράλληλα, συμφώνησε με την πρόταση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για εκπαίδευση και χρήση όπλων από τους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να αποτρέπουν μελλοντικές «σφαγές» σε σχολεία.

«Πρέπει άμεσα να σκληρύνουμε τα σχολεία μας. Κάθε μέρα, νέα παιδιά πηγαίνουν στα σχολεία που είναι στην ουσία εκτεθειμένα, εύκολοι στόχοι για τον οποιοδήποτε είναι αποφασισμένος να διαπράξει μαζική δολοφονία», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, υποστήριξε ότι δεν θα πρέπει να πιο εύκολο να ανοίξει πυρ κάποιος σε ένα σχολείο, απ’ ό,τι σε μια τράπεζα ή σε ένα κοσμηματοπωλείο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο επικεφαλής της NRA επιτέθηκε και ονομαστικά στους Δημοκρατικούς γερουσιαστές Καμάλα Χάρις, Ελίζαμπεθ Γουόρεν και Κρίστοφερ Μέρφι, ενώ καταφέρθηκε ενάντια στο FBI για την αποτυχία του να ερευνήσει επαρκώς μια πληροφορία για τον 19χρονο δράστη της επίθεσης στο Πάρκλαντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading