ΗΠΑ: Η FTC ξεκίνησε έρευνα για τις πρακτικές απορρήτου του Facebook

Ύστερα από τον παγκόσμιο σάλο που δημιουργήθηκε σχετικά με την διαρροή προσωπικών στοιχείων από τους χρήστες του Facebook προς την Cambridge Analytica, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) των ΗΠΑ αποφάσισε να αναλάβει ενεργό δράση σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου.

Όπως μεταδίδει το αμερικανικό πρακτορείο Reuters, μετά το ένταλμα έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην Cambridge Analytica στην Αγγλία, τώρα αναμένεται να διεξαχθεί από την FTC ανοιχτή έρευνα σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου του Facebook.

Η έρευνα αυτή αναμένεται να διεξαχθεί στον απόηχο της είδησης ότι περίπου 50 εκατομμύρια δεδομένα των χρηστών ήρθαν στα χέρια της πολιτικής συμβουλευτικής Cambridge Analytica.

Σε περίπτωση που η FTC διαπιστώσει ότι το Facebook παραβίασε τους όρους του διατάγματος συγκατάθεσης, υπάρχει η πιθανότητα να επιβληθούν πρόστιμα που μπορεί να ανέρχονται συνολικά ακόμα και σε δισεκατομμύρια δολάρια.

«Η FTC παίρνει πολύ σοβαρά τις πρόσφατες εκθέσεις τύπου που προκαλούν σημαντικές ανησυχίες σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου του Facebook. Σήμερα, η FTC επιβεβαιώνει ότι έχει μια ανοικτή μη δημόσια έρευνα σχετικά με αυτές τις πρακτικές», ανέφερε σε δήλωσή του ο Tom Pahl, ενεργός διευθυντής του Γραφείου Προστασίας Καταναλωτών της FTC.

Loading