«Δεν αποτελεί τρομοκρατική ενέργεια η πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο»

Δηλώσεις σχετικά με την φονική πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σε εμπορικό κέντρο στο Κεμέροβο της Ρωσίας, και η οποία άφησε πίσω της δεκάδες θύματα έκανε ο υπουργός Εκτάκτων Αναγκών της χώρας.

«Το σενάριο της τρομοκρατικής ενέργειας δεν εξετάζεται» ως αιτία της πυρκαγιάς δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πουτσκόφ. Παράλληλα προσέθεσε ότι οι ανακριτικές αρχές εξετάζουν «όλες τις πιθανές εκδοχές εκτός της τρομοκρατικής ενέργειας».

Νωρίτερα ο Πουτσκόφ είχε δηλώσει ότι προς το παρόν είναι νωρίς να μιλήσει κανείς για τα αίτια της πυρκαγιάς, επισημαίνονται ότι με την συγκεκριμένη υπόθεση ασχολούνται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας και πως μόλις υπάρξουν τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών αυτών θα ανακοινωθούν αμέσως στο ευρύ κοινό.

Παράλληλη είχε απευθύνει έκκληση κυρίως προς τους δημοσιογράφους να αποφεύγουν τις εικασίες για τις αιτίες που κρύβονται πίσω από το ξέσπασμα της πυρκαγιάς.

Συλλυπητήρια από τον Πάπα Φραγκίσκο

Παράλληλα δηλώσεις σχετικά με την είδηση έκανε από την πλευρά του και ο Πάπας Φραγκίσκος ο οποίος δηλώνει βαθιά συντετριμμένος από την τραγωδία που συνέβη νωρίτερα στην Ρωσία.

Ο Πάπας προκειμένου να εκφράσει τα συλλυπητήριά του έστειλε τηλεγράφημα απευθυνόμενο προς τους νεκρούς «ειδικά προς τα πολλά παιδιά που έχασαν τη ζωή τους» και πρόσφερε τις ευλογίες του σε εκείνους που βοηθούν τους τραυματίες και ψάχνουν για τους αγνοούμενους.

Loading