Επιστολή με άσπρη σκόνη σε αμερικανική βάση- 11 άτομα ασθένησαν

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σε στρατιωτική βάση του αμερικανικού στρατού στις ΗΠΑ. Στρατιώτες άνοιξαν επιστολή η οποία περιείχε ύποπτη άσπρη σκόνη, εξαιτίας της οποίας ασθένησαν συνολικά 11 άτομα.

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε το αρμόδιο τμήμα του σώματος Πεζοναυτών αναφέρει ότι οι έρευνες τόσο για τον εντοπισμό των υπαιτίων όσο και για τα αίτια αποστολής της συγκεκριμένης αποστολής συνεχίζονται.

Επίσης, το δελτίο τύπου αναφέρει ότι στην έρευνα συμμετέχουν η ομοσπονδιακή αστυνομία των ΗΠΑ (FBI) και το γραφείο εγκληματολογικών ερευνών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ (NCIS).

Από την πλευρά τους, οι στρατιωτικοί οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο την ώρα που ανοίχτηκε η επιστολή, ανέφεραν στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι την ώρα που ανοίχτηκε η επιστολή ένιωσαν σαν να «καίγονται» τα χέρια και το πρόσωπό τους.

Η συγκεκριμένη επίθεση έλαβε χώρα κοντά σε στρατιωτική βάση στην Ουάσινγκτον ονόματι  Μάιερ-Χέντερσον Χολ (την πρώην βάση Φορτ Μάιερ)  ενώ το κτίριο όπου εκτυλίχθηκε το συμβάν εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας. Στην ανακοίνωση ακόμα σημειώνεται ότι τα 3 άτομα τα οποία μετέβησαν στο νοσοκομείο λόγω της επιστολής έλαβαν τελικά εξιτήριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading