Ένας νεκρός και 13 τραυματίες από ρήψη ρουκέτας στην Τουρκία

Ρουκέτα που φαίνεται να προήλθε από την Συρία, χτύπησε τουρκική πόλη, κοντά στα ανατολικά σύνορα. Η επίθεση αυτή είχε τραγικό απολογισμό καθώς από την επίθεση υπάρχει ένα νεκρός και άλλοι 13 τραυματίες. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας της περιοχής που σημειώθηκε η επίθεση, συνολικά έγινε ρήψη δύο ρουκετών οι οποίες εκτοξεύθηκαν συγκεκριμένα από τα βόρεια της Συρίας εναντίον της μεθοριακής πόλης Κιλίς της Τουρκίας.

Η πρώτη ρουκέτα έπληξε και προκάλεσε καταστροφές σε ένα τέμενος της περιοχής, ενώ η δεύτερη κατέληξε λίγο μετά σε μια κατοικία σε απόσταση 100 μέτρων μακρύτερα, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Μεχμέτ Τεκιναρσλάν.

Τα τουρκικά ΜΜΕ απέδωσαν την ευθύνη για τις ρίψεις των ρουκετών στους Κούρδους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), που χαρακτηρίζονται «τρομοκράτες» από την Άγκυρα, η οποία θέλει να τους εκδιώξει από τον θύλακα της Αφρίν.

Ακολούθησαν αντίποινα του τουρκικού στρατού, τα οποία σύμφωνα με μια ανταποκρίτρια του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στο σημείο, προχώρησαν σε πλήγματα εναντίον της Συρίας.

Αυτόπτης μάρτυρας

Αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού περιέγραψαν στο Γαλλικό Πρακτορείο την στιγμή της επίθεσης. Ο πρώτος μάρτυρας που νομάζεται Αμπντουλκαντίρ Τζιγιάνογλου δήλωσε: «Βρισκόμουν στο τέμενος. Όταν ολοκλήρωσα την προσευχή μου, πήγα στο κατάστημά μου. Ένα λεπτό αργότερα, έπεσε μια βόμβα»

«Ακούστηκε ένας δυνατός κρότος και είδα αμέσως ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι».

Οι επιθέσεις αυτές, γίνονται ενώ διανύουμε την πέμπτη ημέρα των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Άγκυρας στην επαρχία Αφρίν στη βόρεια Συρία εναντίον μιας κουρδικής πολιτοφυλακής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters

Loading