Βρετανός υπουργός Brexit: Δεν θα απελαθούν οι πολίτες της ΕΕ

Ο Βρετανός υπουργός που είναι αρμόδιος για τα θέματα που αφορούν το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις, διαβεβαίωσε τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ζουν και εργάζονται στην Βρετανία ότι η επικείμενη αποχώρηση της χώρας του από την ΕΕ, δεν είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να τους ανησυχεί. Όπως εξήγησε, δεν πρόκεται να απελαθούν.

Παρόλα αυτά, μιλώντας σε επιτροπή του βρετανικού κοινοβουλίου, ο Ντέιβις δήλωσε ότι μελλοντικά μπορεί να προκύψει ένα ”πρόβλημα” όσον αφορά τα δικαιώματα ψήφου σε άλλες χώρες. Κάτι τέτοιο φυσικά αποτελεί «αγκάθι» στο θέμα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το ζήτημα αυτό, πρέπει να διευθετηθεί μέσω διμερών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους Βρετανούς υπουργούς και τους ομολόγους τους.

Ο ίδιος ο Ντέιβις ελπίζει πως η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση πιθανόν να καταλήξουν σε μια μεταβατική συμφωνία που θα αφορά την έξοδο της χώρας από την ΕΕ έως τα τέλη Μαρτίου και ότι η Βρετανία θα συνεχίσει να υπόκειται στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου κατά τη μεταβατική περίοδο.

Loading