Δεντρολίβανο…το μυστικό της μακροζωίας

Ειδικοί πιστεύουν ότι η περίφημη μεσογειακή δίαιτα και το δεντρολίβανο στη μαγειρική είναι από τους βασικούς παράγοντες που βοηθούν για άριστη πνευματική και φυσική κατάσταση.

Μάλιστα το δεντρολίβανο (σε συνδυασμό με μία ήπια σωματική δραστηριότητα) αποτελεί το μυστικό της μακροζωίας σε ένα χωριό της Ιταλίας κοντά στο Σαλέρνο, το Acciaroli, με χίλιους περίπου κατοίκους , οι 300 εκ των οποίων είναι υπερήλικες, δηλαδή περίπου το ένα τρίτο. Επιπλέον οι συγκεκριμένοι «αιωνόβιοι» παρουσιάζουν μικρή συχνότητα καρδιακών νόσων και Αλτσχάιμερ.

Πανεπιστημιακή έρευνα στο χωριό της Ιταλίας

Έτσι λοιπόν, μία μεικτή ομάδα ερευνητών από το University of California San Diego School of Medicine και το Πανεπιστήμιο της Ρώμης, θα μεταβούν στο χωριό προκειμένου να καταγράψουν τις συνθήκες ζωής και να πάρουν δείγματα για εργαστηριακές έρευνες.

Μάλιστα, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, San Diego School of Medicine, Δρ Alan Maisel εξήγησε ότι αυτό θα είναι το πρώτο ερευνητικό γκρουπ που θα επισκεφτεί το Acciaroli στην ιστορία και θα εξετάσει την δίαιτα των κατοίκων, θα διεξαγάγει μια πλήρη γενετική ανάλυση και θα καταγράψει τις παραμέτρους του τρόπου ζωής.

Αναμένουμε, λοιπόν, με αγωνία τα αποτελέσματα τα οποία θα δώσουν πολύτιμα στοιχεία για την δράση του δενδρολίβανου ως αντιοξειδωτικό και ελιξίριο ζωής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση του δενδρολίβανου στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του Αλτσχάιμερ είναι ήδη επιστημονικά τεκμηριωμένη. Φαίνεται πως το βότανο αυτό που υπάρχει σε αφθονία και στη χώρα μας κρύβει το μυστικό της αιωνιότητας.

Loading