Η Αλ Κάιντα προτρέπει σε ανατροπή της Αιγυπτιακής κυβέρνησης

 Να ανατρέψουν την κυβέρνησή τους, κάλεσε τους Αιγύπτιους ο ηγέτης της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι σε δεύτερο μήνυμά του μέσα σε μία εβδομάδα από εξτρεμιστές που προτρέπουν σε βίαιες ενέργειες ενόψει των προεδρικών εκλογών του Μαρτίου.

Οι αιγυπτιακές αρχές εντείνουν τη δράση τους εναντίον των ακραίων ισλαμιστών ενόψει των εκλογών. Την περασμένη Κυριακή το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με το οποίο προειδοποιεί τους Αιγύπτιους να μην συμμετάσχουν στην ψηφοφορία και προτρέπει τους υποστηρικτές του ακόμη και σε επίθεση εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και των ηγετών της χώρας

Σε ηχογραφημένο μήνυμά του ο Ζαουάχρι δεν διατυπώσε κάποια συγκεκριμένη απειλή, ούτε αναφέρθηκε στις εκλογές. Είναι άγνωστο, βέβαια, το πότε ηχογραφήθηκε το μήνυμα αυτό.

Τι αναφέρει αναλυτικά στο μήνυμά του

Συγκεκριμένα, καλεί τους πάντες να εργαστούν για να καταφέρουν να ξεριζώσουν τους αποστάτες από το διεφθαρμένο και εγκληματικό καθεστώς, καθώς και σε τζιχάντ με όπλα, χρήματα, λόγια αλλά και πράξεις με επιθέσεις και ενέδρες που θα χαρακτηριστούν πλήγματα.

Η οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για πρόσφατες επιθέσεις στη χώρα αλλά ομάδα που συνδέεται μαζί της ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση εναντίον αστυνομικών στη δυτική έρημο της Αιγύπτου τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.

Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα έχει επικρίνει δημόσια το Ισλαμικό Κράτος για τις βάναυσες μεθόδους που χρησιμοποιεί αποκεφαλίζοντας, πνίγοντας και πυρπολώντας τους αντιπάλους του.

Loading