Βαλίτσα με ναρκωτικά στην πρεσβεία της Ρωσίας στην Αργεντινή

Εντοπίστηκε τελικά ο ιδιοκτήτης της βαλίτσας η οποία εμπεριείχε ναρκωτικά και είχε βρεθεί προ καιρού εντός της ρωσικής πρεσβείας στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρίας Ζαχάροβα.

Όπως λοιπόν δήλωσε, η βαλίτσα ανήκει σε έναν πρώην υπάλληλο της τεχνικής υπηρεσίας της πρεσβείας ο οποίος δεν εργάζεται πλέον εκεί καθώς έχει ολοκληρώσει την δουλειά του.

Όπως η ίδια υπογράμμισε, τα ευρήματα αυτά εντοπίστηκαν στον χώρο του σχολείου, ενώ τα στοιχεία για την εύρεσή τους δόθηκαν στις αρχές με πρωτοβουλία του Ρώσου πρεσβευτή Βίκτορ Κορονέλι και σε συνεννόηση με το κέντρο, διαβιβάστηκαν στις αρχές της Αργεντινής. Έπειτα, με απόλυτο σεβασμό της διπλωματικής ασυλίας έγιναν συντονισμένες έρευνες  με την άψογη συνεργασία και των δυο πλευρών οι οποίες οδήγησαν στον εντοπισμό της βαλίτσας και στην ταυτοποιήση του περιεχομένου της.

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS επικαλούμενη πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, έκανε λόγο για σύλληψη των φερόμενων ως υπόπτων οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Δικαιοσύνη έπειτα από συντονισμένη ενέργεια των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας και της Αργεντινής.

Τι δήλωσε η Ζαχάροβα

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε πως «το φορτίο για το οποίο γίνεται λόγος και το οποίο επρόκειτο να σταλεί, εντοπίσθηκε πριν από ενάμιση χρόνο σε βοηθητικό χώρο του σχολείου της ρωσικής πρεσβείας στο Μπουένος Άιρες, και όπως αποδείχθηκε ανήκε σ’ έναν υπάλληλο του τεχνικού προσωπικού της πρεσβείας που είχε ολοκληρώσει εκείνη τη στιγμή την θητεία του».

Τέλος η Ζαχάροβα υπερτόνισε την άψογη συνεργασία των δύο πλευρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading