Αυστρία: Επιμένει στους συνοριακούς ελέγχους ο υπουργός Εσωτερικών

Επιμένει όπως φαίνεται στη θέση του περί συνέχισης των ελέγχων στα σύνορα με την Ουγγαρία και την Σλοβενία ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Χέρμπερτ Κικλ. Ο ίδιος ανήκει πολιτικά στο συγκυβερνόν ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων.

Την άποψη αυτή εξέφρασε σήμερα μέσω της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοφωνίας, στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Εσωτερικών στις Βρυξέλλες, την ώρα που τον Μάιο λήγει η άδεια των ελέγχων που έχει χορηγήσει στην χώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τι δήλωσε

Ο Κικλ, στις δηλώσεις του, αναφέρθηκε στην πρόθεση του, να έχει σχετικές συζητήσεις «με τα κράτη που βλέπουν τα πράγματα όπως εμείς και που, δόξα τω θεώ, είναι αρκετά», ενώ είναι αισιόδοξος πως θα υπάρξει μία από κοινού λύση. Ταυτόχρονα ανέφερε πως πρέπει να πεισθούν και οι άλλες χώρες για την σπουδαιότητα των ελέγχων οι οποίοι αποτελούν και μήνυμα απέναντι στο οργανωμένο εμπόριο ανθρώπων, την παράνομη διακίνηση ανθρώπων και το οργανωμένο έγκλημα.

Ακόμα, ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών θεωρεί σημαντική τη συνεργασία στα θέματα μετανάστευσης και ασύλου με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και την επιχειρησιακή διασύνδεση διαφόρων κοινοτικών τραπεζών δεδομένων, θέματα που, όπως είπε, θα προωθηθούν από την αυστριακή Προεδρία στην ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Ταυτόχρονα διευκρίνισε ότι η Αυστρία τάσσεται υπέρ ενός πολύ αυστηρού διαχωρισμού ανάμεσα στο άσυλο και την μετανάστευση, υποστηρίζοντας μία περιοριστική πολιτική ασύλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading