Αλλάζει όνομα το Εθνικό Μέτωπο με «νονά» την Μαρίν Λεπέν

Αλλάζει όπως φαίνεται ονομασία το γνωστό ακροδεξιό κόμμα Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν στην Γαλλία. Η απόφαση αυτή λήφθηκε, έπειτα από ένα ερωτηματολόγιο το οποίο συμπλήρωσαν οι οπαδοί του συγκεκριμένου κόμματος σύμφωνα με τα όσα είπε η ίδια η Λεπέν. Ωστόσο, η αλλαγή εγκρίθηκε με «μικρή πλειοψηφία».

Όπως ανακοίνωσε η ίδια στους δημοσιογράφους, η νέα ονομασία είχε προταθεί από κάποιους ψηφοφόρους οι οποίοι απάντησαν στο ερωτηματολόγιο και ότι προς το παρόν την γνωρίζει μόνο ένας «μικρός αριθμός» ανθρώπων. Όπως η χαρακτηριστικά είπε πάντα προτιμούσε τη λέξη «έθνος» αντί της λέξης «πατρίδα» και σχολίασε επίσης ότι η λέξη «μέτωπο» παραπέμπει σε στρατιωτική ορολογία, κάνοντας έτσι πολλούς να υποθέτουν ότι η λέξη έθνος θα «πρωταγωνιστεί» στην νέα ονομασία.

Η νέα ονομασία πάντως αναμένεται να ανακοινωθεί στο συνέδριο του Εθνικού Μετώπου στη Λιλ, από την ίδια την Μαρίν Λεπέν. Παράλληλα το εν λόγω συνέδριο θα ανανεώσει την θητεία την ιδίας στο τιμόνι του κόμματος στις προγραμματισμένες εσωκομματικές εκλογές καθώς είναι η μοναδική υποψήφια για την αρχηγία του Μετώπου.

Τέλος την ονομασία του νέου κόμματος θα κληθούν να επικυρώσουν οι ψηφοφόροι του κόμματος κατόπιν εκλογικής διαδικασίας που θα γίνει μέσω επιστολικής ψήφου, ενώ εκτιμάται ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον 6 εβδομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading