Άνδρας προσπάθησε να αυτοκτονήσει μέσα στην ολλανδική βουλή (vd)

Σοκαρισμένη παραμένει η κοινή γνώμη στην Ολλανδία, καθώς ένας 65χρονος προσπάθησε να αυτοκτονήσει εντός του κοινοβουλίου της χώρας. Ο εν λόγω άνδρας διαδήλωνε επί μέρες έξω από το κτήριο που στεγάζεται η βουλή ζητώντας την νομιμοποίηση της κάνναβης και της μαριχουάνας.

Ο συγκεκριμένος άνδρας προσπάθησε να αυτοκτονήσει πηδώντας από το θεωρείο στον κύριο χώρο της βουλής που στεγάζεται στην Χάγη την περασμένη Πέμπτη.

Βίντεο ντοκουμέντο κατέγραψε την αυθόρμητη αντίδραση του βουλευτή Άρνο Ρούτε ο οποίος μιλούσε στο βήμα της βουλής και σοκαρισμένος από το γεγονός έβαλε το χέρι του μπροστά από το στόμα του αφήνοντας στην μέση την ομιλία του.

Το πρακτορείο NOS φιλοξένησε την μαρτυρία ενός αστυνομικού, ο οποίος ανέφερε ότι ο επίδοξος αυτόχειρας έδεσε ένα σχοινί γύρω από τον λαιμό του το οποίο το έδεσε στο μπαλκόνι.

Σύμφωνα με την ολλανδική εφημερίδα Telegraaf, ο άνδρας έχει καταγωγή από την πόλη Γκροένλο, ενώ ο ίδιος ήταν ακτιβιστής που μάχονταν για την νομιμοποίηση των μαλακών ναρκωτικών.

Είχε προειδοποιήσει και μέσω του Facebook

Μάλιστα ο ίδιος είχε προειδοποιήσει για αυτήν του πράξη και μέσω του προσωπικού του προφίλ στο Facebook όπου είχε γράψει χαρακτηριστικά ότι «Πρέπει να το κάνω αυτό για να “ταρακουνήσω” τους πολιτικούς».

https://www.youtube.com/watch?time_continue=27&v=NOrqe6tXbrY

Loading