Η Μέρκελ επιθυμεί νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας επιθυμεί να επιβάλλει η Άγγελα Μέρκελ, ως απάντηση στην υπόθεση της δηλητηρίασης του διπλού Ρώσου πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ. Μάλιστα την πιθανή επιβολλή των κυρώσεων σκοπεύει όπως διεμήνυσε να συζητήσει με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Πεπεισμένη φαίνεται να είναι η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέκρελ για την ευθύνη της Ρωσίας για την δηλητηρίαση του διπλού Ρώσου πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του Ιουλίας. Μάλιστα η ίδια χαρακτήρισε «βάσιμα» τα στοιχεία ενοχής της Μόσχας για την υπόθεση αυτή.

Δηλώσεις Μέρκελ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε νωρίτερα στις Βρυξέλλες, η Μέρκελ ανέφερε ότι «Απαιτείται συντονισμένη και αποφασιστική απάντηση από την ΕΕ και τα μέλη της. Πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και της Γαλλίας, σύντομα θα λάβουν συντονισμένες αποφάσεις».

Υπενθυμίζεται ότι οι ηγεσίες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν ομόφωνα στο συμπέρασμα ότι πιθανότατα η Μόσχα κρύβεται πίσω από την επίθεση της 4ης Μαρτίου με την χημική ουσία Νόβιτσοκ, εναντίον του Σκρίπαλ. Παράλληλα είχαν δεσμευτεί να βοηθήσουν με κάθε μέσο την Μεγάλη Βρετανία στην υπόθεση αυτή.

Loading