Έρχεται το νέο ηλεκτρικό crossover της Tesla

Τρία χρόνια πριν, το  Μάρτιο του 2017, ο ισχυρός άνδρας της Tesla, Elon Musk, έδωσε τις πρώτες συστάσεις για το μικρότερο, αμιγώς ηλεκτρικό crossover της καλιφορνέζικης ηλεκτροκίνητης φίρμας χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίσει περισσότερα σε σχέση με τον τόπο αλλά και το χρόνο κατασκευής του Model Y όπως θα ονομάζεται.

Ωστόσο, μια πρόσφατα πληροφορία στάθηκε αφορμή, προκειμένου ο Elon Musk να επανέλθει στο ζήτημα διευκρινίζοντας ότι το μικρότερο crossover της Tesla θα έλθει στις αρχές του 2019 αλλά και διαψεύδοντας την προσθήκη του στις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου στο Fremont της Καλιφόρνιας το οποίο, όπως χαρακτηριστικά είπε «είναι μέχρι το λαιμό» λόγω της παραγωγής του Model 3.

Ο τόπος παραγωγής του Model Y

Όπως μάλιστα αποκάλυψε, η απόφαση για τον τόπο παραγωγής του Model Y δεν έχει ληφθεί ακόμα καθώς αυτό αναμένεται να κριθεί προς το τέλος της χρονιάς. Παράλληλα, τόνισε ότι ανεξαρτήτως του τόπου κατασκευής του, η διαδικασία παραγωγής του Model Y θα φέρει την «επανάσταση στη διαδικασία παραγωγής αυτοκινήτων».

Αυτό μένει να αποδειχθεί, το σίγουρο, όμως,  είναι ότι ο ισχυρός άνδρας της Tesla θα αναζητήσει έναν πιο αποδοτικό τρόπο παραγωγής των μελλοντικών μοντέλων της φίρμας με δεδομένα τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν σε σχέση με τους ρυθμούς παραγωγής του Model 3.

Τέλος όσον αφορά στην πρόοδο της παραγωγής του τελευταίου, σύμφωνα με τον Elon Musk,  τον Απρίλιο κατασκευάζονταν 2.270 μονάδες ανά εβδομάδα, μέγεθος που απέχει αρκετά από τον στόχο των 5.000 μονάδων εβδομαδιαίως που έχει τεθεί προκειμένου οι ταμειακές ροές της Tesla να αποκτήσουν θετικό πρόσημο, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι,  οι παραγγελίες για το Model 3 ανέρχονται σε 450.000.

 

Loading