Κλειστά τα σχολεία στο Ιράν λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Κλειστά παραμένουν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Τεχεράνη εξαιτίας πυκνού ρυπογόνου νέφους που πνίγει την πρωτεύουσα. Η πρωτεύουσα του Ιράν, που αριθμεί περίπου 12 εκατομμύρια κατοίκους, κατέχει τρεις φορές υψηλότερη από το επιτρεπόμενο όριο ατμοσφαιρική ρύπανση.

Κρίσιμα είναι τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και σε άλλες πόλεις του Ιράν, όπως το Ταμπρίζ, το Ισπαχάν κι το Αράκ όπου και εκεί παραμένουν κλειστά όλα τα σχολεία.

Οι αρχές της πόλης έχουν επιβάλλει περιορισμούς στην κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ συνέστησαν στους κατοίκους να μην κάνουν «άσκοπες» βόλτες σε ανοιχτούς χώρους και πάρκα.

Τι μέτρα λαμβάνει η χώρα

Τα τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο της χώρας έχουν καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος, κυρίως στην πρωτεύουσα της χώρας. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, οι αρχές έχουν λάβει μία σειρά από μέτρα όπως τον περιορισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων, μέτρα για πιο καθαρά καύσιμα αλλά ακόμη και σε πιο δραστικά μέτρα όπως την αντικατάσταση παλαιών αυτοκινήτων με νέα καινούργια και πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Loading