Μόσχα: Ο δήμαρχος κήρυξε δημόσια αργία για μια εβδομάδα προκειμένου να καταπολεμηθεί η COVID-19

Με σκοπό να καταπολεμήσει μια εκτόξευση των μολύνσεων από την COVID-19 ο δήμαρχος της Μόσχας κήρυξε ολόκληρη την ερχόμενη εβδομάδα δημόσια αργία.

Ο Σεργκέι Σομπιάνιν, δήμαρχος της Μόσχας, ανακοίνωσε σήμερα την απόφαση υποστηρίζοντας ότι δεν θα επηρεάσει τους οργανισμούς συντήρησης των υποδομών της ρωσικής πρωτεύουσας, τον στρατό και άλλες στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις.

Η Δευτέρα, 14 Ιουνίου, είναι πάντα δημόσια αργία και ο δήμαρχος προέτρεψε στους πολίτες να μην πάνε στη δουλειά τους ούτε και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας.

Με ανάρτηση στο επίσημο μπλογκ του ο δήμαρχος τόνισε: “Προκειμένου να σταματήσουμε τον αυξανόμενο ρυθμό νόσησης και να σωθούν ζωές, υπέγραψα σήμερα ένα διάταγμα που προβλέπει ημέρες αργίας από τη 15η έως τη 19η Ιουνίου 2021 με αμοιβή για τους εργαζομένους”.

Ο Σομπιάνιν διέταξε επίσης όλα τα μπαρ, τα εστιατόρια και τους χώρους εκδηλώσεων να κλείνουν έως τις 11.00 μ.μ. στην πόλη μέχρι τις 20 Ιουνίου.

Με τα σημερινά δεδομένα, η Ρωσία ανακοίνωσε 13.510 νέες θετικές στην COVID-19 διαγνώσεις τις προηγούμενες 24 ώρες, τον μεγαλύτερο ημερήσιο απολογισμό από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Από αυτές, 6.701 καταγράφηκαν στη Μόσχα, ο υψηλότερος απολογισμός στην πόλη μέχρι τώρα φέτος.

Έκκληση προς τους ηλικιωμένους έκανε ο δήμαρχος να παραμείνουν στα σπίτια τους και τους κατοίκους της πόλης να εμβολιαστούν το ταχύτερο δυνατό.

Αν και τα εμβόλια είναι ευρέως διαθέσιμα στην πρωτεύουσα από τον Ιανουάριο, όταν η Ρωσία ξεκίνησε το εθνικό πρόγραμμα ανοσοποίησης, οι εμβολιασμοί κινούνται με αργούς ρυθμούς.

Ο Σομπιάνινον τον περασμένο μήνα επέκρινε τους χαμηλούς ρυθμούς εμβολιασμού,.

Συγκεκριμένα χαρακτήρισε “αξιοπρόσεχτο” το γεγονός ότι τα νοσοκομεία στην πρωτεύουσα γεμίζουν με ασθενείς με COVID-19 την ίδια στιγμή που υπάρχουν ευρέως διαθέσιμα εμβόλια.

Δείτε επίσης: Ρωσία-Covid-19: Νέα κρούσματα και θάνατοι

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading