Τροφές που σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα!

Μεγάλος αριθμός ερευνών έχουν καταδείξει ότι η διατροφή μας μπορεί να έχει τεράστια επίδραση στην υγεία μας. Όσον αφορά δε την αντικαρκινική διατροφή δεν περιέχει τίποτα επιπλέον από αυτά που έπρεπε έτσι και αλλιώς να τρώμε, δηλαδή, πολλά φρούτα και λαχανικά- κυρίως βιολογικά- ψάρια και άπαχο κρέας.

Σε μία λίστα που μπορούμε να δημιουργήσουμε με τροφές που μάχονται ενάντια στον καρκίνο, θα συμπεριλάβουμε σίγουρα λαχανικά, τα περισσότερα από τα φρούτα, πρωτεΐνες και βότανα. Πολλά από αυτά καταπολεμούν τις φλεγμονές που επιταχύνουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και κάποια άλλα προκαλούν ακόμα και το θάνατό τους. Υπάρχουν, επίσης και άλλα που βοηθούν το σώμα να αποβάλλει τις τοξίνες και το προφυλάσσουν από ζημιές που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Συγκεκριμένα ακολουθεί μία λίστα με κάποιες μόνο τροφές ποτ βοηθούν στη μάχη εναντίο της ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων:

Φασόλια

Προσφέρουν πολυάριθμα φυτοχημικά συστατικά μαζί με φυτικές ίνες. Οι σαπωνίνες που αναστέλλουν την αναπαραγωγή των καρκινικών κυττάρων, η πρωτεάση που επιβραδύνει την κυτταρική διαίρεση, και τα φυτικά οξέα που επιβραδύνουν την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων είναι συστατικά των φασολιών..

Καρότα

Περιέχουν την β-καροτίνη, ένα αντιοξειδωτικό που πιστεύεται ότι προστατεύει τις μεμβράνες των κυττάρων από τις τοξίνες, και επιβραδύνει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων. Μάχονται αποτελεσματικά τον ιό HPV, ενώ αποδεικνύονται και ωφέλιμα στην θεραπεία της λευχαιμίας.

.

Σταφύλια

Η ρεσβερατρόλη που περιέχουν έχει πολυάριθμα οφέλη για την υγεία που περιλαμβάνουν την ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και την αποτροπή της οξείδωσης της LDL χοληστερόλης. Περιορίζει επίσης την επέκταση των καρκινικών κυττάρων και τα θανατώνει. Αυξημένες ποσότητες ρεσβερατρόλης, εκτός από τα σταφύλια, υπάρχουν και στα μύρτιλα, τα μούρα και τα ρόδια.

Ρόδι

Έχει πολλές αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές δράσεις. Περιορίζει σημαντικά την ανάπτυξη καρκινικών όγκων.

Σπανάκι

Τα καροτενοειδή που περιέχει το σπανάκι βοηθούν το σώμα να αποβάλλει τα ασταθή κύτταρα και τις ελεύθερες ρίζες. Αποτρέπει την εμφάνιση καρκίνου του οισοφάγου, των ωοθηκών, του ενδομητρίου, των πνευμόνων και του εντέρου.

Φράουλες

Πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή, έχουν ισχυρή αντικαρκινική δράση. Αποτρέπουν την δημιουργία ελεύθερων ριζών που καταστρέφουν τα κύτταρα. Μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα, στόματος, στομάχου και οισοφάγου.

Τομάτες

Πλούσιες σε λυκοπένιο, είναι γνωστό ότι μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, του στήθους, του πνεύμονα και του ενδομητρίου. Ενώ όμως η κανονική κατανάλωση τομάτας προστατεύει από τον καρκίνο λόγω του λυκοπενίου, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην υπερκατανάλωση λόγω της σολανίνης. Η ουσία αυτή που περιέχεται στις τομάτες, επιδεινώνει τις φλεγμονές που ενδεχομένως να υπάρχουν στον οργανισμό.

 

Loading