Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να ξυπνάμε!

Υπάρχουν πολλά είδη ανθρώπων όσον αφορά στο ξύπνημά τους. Από τη μία είμαστε εμείς οι «κοινοί θνητοί» που ξυπνάμε νωρίς-κυρίως λόγω δουλειάς- πατώντας την αναβολή στο ξυπνητήρι τουλάχιστον τρεις φορές  και από την άλλη αυτοί που με κάποιον μαγικό τρόπο ξυπνάνε από μόνοι τους πολύ νωρίς και μάλιστα το απολαμβάνουν! Θα θελα πολύ να παραλείψω να αναφέρω αυτήν την «απεχθή» ομάδα ανθρώπων που δεν  είναι fan του πρωινού ξυπνήματος και μπορούν και κοιμούνται λίγο παραπάνω αλλά θα κάνω την καρδιά μου πέτρα και θα σας πω ότι όντως υπάρχουν και αυτοί! Ποια είναι όμως η καλύτερη ώρα για να ξυπνήσουμε;

Οι ειδικοί επισημαίνουν, παρόλο που οι περισσότεροι από τη φύση μας δεν είμαστε πρωινοί τύποι, ότι το να ξυπνάς νωρίς είναι το μυστικό για μία ευχάριστη, παραγωγική και επιτυχημένη μέρα.

Έτσι εμείς που πατάμε το snooze στο ξυπνητήρι για να καταφέρουμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι  κινδυνεύουμε να χάσουμε την επιτυχία της ημέρας παρά μόνο αν ξυπνήσουμε μία συγκεκριμένη μέρα που υπόσχεται θεαματικά αποτελέσματα!

Τι δείχνουν οι έρευνες

Έρευνες λοιπόν έδειξαν ,όσο κι αν δε μας αρέσει, πως αν ξυπνάς πολύ νωρίς, για παράδειγμα στις 04:30 το πρωί, θα έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο να κάνεις πράγματα που είναι πολύ σημαντικά ακόμη και για σένα.

Στις 04:30 το πρωί είναι η ιδανική ώρα, όπου όλοι κοιμούνται ακόμη, οπότε ο χρόνος είναι ολοκληρωτικά για εσένα.

Εντάξει μπορεί να ακούγεται κάπως βάναυσο και οδυνηρό να σηκώνεσαι στις 04:30 –με την  προϋπόθεση να έχεις κοιμηθεί νωρίς το βράδυ προκειμένου να δώσεις στον οργανισμό σου τον χρόνο που χρειάζεται να ξεκουραστεί- θέτεις τον εαυτό σου σε μία πειθαρχημένη κατάσταση μαθαίνοντας τον να σηκώνεται νωρίς και να έχει χρόνο να προλάβει να κάνει τα πάντα.

Ποιος είπε, λοιπόν, ότι δεν του φτάνουν οι ώρες της ημέρας για να κάνει ότι έχει προγραμματίσει; Εσείς τι ώρα θα ξυπνάτε από εδώ και πέρα;

Loading