Σε έξαρση ο έμπολα – 17 νεκροί στο Κογκό

Οι υγειονομικές αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό επιβεβαίωσαν νωρίτερα ότι συνολικά 17 άτομα πέθαναν εξαιτίας την μόλυνσης που υπέστησαν από τον ιό Έμπολα στην πόλη Μπικόρο, στα βορειοδυτικά.

Η συγκεκριμένη επιδημία φαίνεται να ξέσπασε στις 3 Μαΐου όταν μετέβησαν στο νοσοκομείο της πόλης που βρίσκεται στην επαρχία του Ισημερινού συνολικά 21 άτομα τα 17 εκ των οποίων άφησαν την τελευταία τους πνοή. Έτσι το ποσοστό θνησιμότητας εξαιτίας του ιού μέχρι αυτήν την ώρα κατάφερε να σκαρφαλώσει αγγίζοντας το 80%. Έκτοτε όπως αναφέρει ανακοίνωση του νοσοκομείου δεν έχει σημειωθεί άλλος θάνατος που να οφείλεται στον ιό.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και διεθνής ιατρικές και υγειονομικές οργανώσεις. Ο γιατρός Πέτερ Σαλάμα, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ανέφερε ότι «Προτεραιότητά μας είναι να πάμε στο Μπικόρο για να εργαστούμε μαζί με την κυβέρνηση και τους συνεργάτες μας ώστε να περιοριστούν οι απώλειες ανθρώπινων ζωών και τα δεινά που σχετίζονται με αυτή τη νέα επιδημία του Έμπολα».

 

Η νόσος έχει υψηλά ποσοστά θνησιμότητας. Υπολογίζεται ότι περίπου το ποσοστό από 50% έως και 90% των ατόμων που μολύνονται από τον ιό, καταλήγει συνήθως στον θάνατο. Ο συγκεκριμένος ιός εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Αφρική, στις υποσαχάριες χώρες του Σουδάν και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Loading