Ο Κιμ πήγε ξανά στην Κίνα λίγο πριν την συνάντηση με τον Τραμπ (pic)

Γνωστή έγινε νωρίτερα, η απρόσμενη και μακριά από τα πολλά φώτα της δημοσιότητας επίσκεψη του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιόγκ-Ουν στην Κίνα όπου συνάντησε τον Κινέζο ομόλογό του.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε και το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, το οποίο ανέφερε ότι «έκαναν μια βόλτα και παρέστησαν σε γεύμα.[…] Οι δύο ηγέτες είχαν μια σφαιρική και σε βάθος ανταλλαγή απόψεων σ’ ένα φιλικό κι εγκάρδιο κλίμα».

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στην πόλη Νταλιάν, όπου ο Σι είναι προγραμματισμένο να παραστεί στην τελετή για την επίσημη ένταξη του πρώτου κινεζικής κατασκευής αεροπλανοφόρου στο Πολεμικό Ναυτικό της χώρας του.

Τι δήλωσαν οι δύο ηγέτες

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ ανέφερε σχετικά με την συγκεκριμένη συνάντηση ότι: «Ο σύντροφος πρόεδρος ταξίδεψε στην Κίνα ειδικά για να με συναντήσει ύστερα από περίπου 40 ημέρες, σε μια κρίσιμη περίοδο κατά την οποία η κορεατική χερσόνησος διέρχεται μια περίοδο σημαντικών και περίπλοκων αλλαγών. Μετά την πρώτη συνάντηση μεταξύ εμού και του συντρόφου προέδρου, τόσο οι σχέσεις Κίνας-Βόρειας Κορέας όσο και η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο έχουν σημειώσει θετική πρόοδο. Είμαι ευτυχής για αυτό».

Από την άλλη, ο Κιμ δήλωσε ότι η επίσκεψή του αυτή, είχε στόχο την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών. «Αυτά είναι τα θετικά αποτελέσματα της ιστορικής συνάντησης μεταξύ εμού και του συντρόφου γενικού γραμματέα».

Loading