Θεσσαλονίκη: Το Φεστιβάλ Επταπυργίου επιστρέφει από 5-29 Ιουλίου στο Γεντί Κουλέ

Το Φεστιβάλ Επταπυργίου επιστρέφει και πάλι, ύστερα από δύσκολες συνθήκες και ακυρώσεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, σ’ έναν εμβληματικό χώρο στο Γεντί Κουλέ της Θεσσαλονίκης.

Το πολιτιστικό φεστιβάλ έχει προγραμματιστεί για το διάστημα από 5 έως 29 Ιουλίου, με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Σήμερα δόθηκε η συνέντευξη Τύπου από το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Βίλα Αλλατίνη, με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα να τονίζει: “Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή επανεκκίνησης του πολιτισμού. Με χαρά επιστρέφουμε στην αναντικατάστατη διοργάνωση των ζωντανών εκδηλώσεων. Στον ιστορικό χώρο της περιοχής μας, στην εσωτερική αυλή του Φρουρίου Επταπυργίου, προσφέροντας στο κοινό ένα πρόγραμμα υψηλής αισθητικής. Με την τήρηση όλων των πρωτοκόλλων για την ασφάλεια των θεατών και συντελεστών”.

Μάλιστα, ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε και στη φετινή καινοτομία, υπογραμμίζοντας: “Εκτός από τους επισκέπτες που θα επιλέξουν φέτος να δουν από κοντά το φεστιβάλ, τις ίδιες παραστάσεις θα απολαύσουν ζωντανά όλοι οι πολίτες μέσα από γιγαντοοθόνες προβολής, που θα τοποθετηθούν και στις 7 περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας”.

Το σύνολο των παραγωγών

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επταπυργίου, που γίνεται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων πόλης Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO, αποτελείται από πέντε παραγωγές που φέρουν τη «σφραγίδα» του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και παρουσιάζονται για πρώτη φορά, όπως είπε η πρόεδρος Άννα Μυκωνίου.

Οι συντελεστές είναι εξαιρετικοί Έλληνες καλλιτέχνες, που προέρχονται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ το πρόγραμμα εμπλουτίζεται από μια διεθνή παραγωγή (ένα μεγάλο λυρικό θέατρο της Αγίας Πετρούπολης).

Συνολικά είναι έξι παραγωγές με δέκα παραστάσεις, στις οποίες συμμετέχουν 300 καλλιτέχνες και 45 τεχνικοί. Δύο από τις πέντε παραγωγές θα έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ενώ σε γενικότερο πλαίσιο οι τιμές είναι πολύ προσιτές, ενώ έχουν προβλεφθεί και δωρεάν εισιτήρια για ανέργους.

Δείτε όλη τη ροή ειδήσεων

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading