Θεσσαλονίκη: Συλλογή χρημάτων για αγορά λεωφορείου για παιδιά με αναπηρία

Στη συλλογή χρημάτων για την αγορά ενός ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου για παιδιά με αναπηρία προχωρά στη Θεσσαλονίκη ο Σύλλογος Γονέων Ατόμων με Διαταραχές Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «ΣΥΖΩΗ».

«Πρώτη “στάση” μας είναι ο Λευκός Πύργος, πλησίον της Έκθεσης Βιβλίου, όπου θα βρισκόμαστε εκεί από την Παρασκευή 10 Ιουλίου έως και την Κυριακή 13 Ιουλίου, 19:00-23:00, με μουσική και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συλλόγου, Νίκος Καζαντζίδης.

Το πρόβλημα με το λεωφορείο

Σύμφωνα με τον κ. Καζαντίζη, εξάλλου, το λεωφορείο θα μπορεί να μεταφέρει 9 άτομα, εκ των οποίων τα 5 με αμαξίδιο και τα υπόλοιπα καθήμενα, καθώς το υπάρχον λεωφορείο του συλλόγου για 4 αμαξίδια και 5 καθήμενους, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες.

«Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για την παρακολούθηση των προγραμμάτων μας, αλλά πολλά άτομα με αναπηρία δεν μπορούν να μεταβούν στον χώρο μας ελλείψει μεταφορικού μέσου», εξηγεί ο πρόεδρος του συλλόγου «ΣΥΖΩΗ».

Παράλληλα, ανέφερε ότι αναζητείται και χορηγός, ο οποίος θα μπορέσει να επωμισθεί το κόστος αγοράς του λεωφορείου, που ανέρχεται σε περίπου 100.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί, η εκπαίδευση των παιδιών της ΣΥΖΩΗΣ, τα οποία παρουσιάζουν τύφλωση σε συνδυασμό με πολλαπλές αναπηρίες, πραγματοποιείται καθημερινά στο Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας του Συλλόγου, στην Καλαμαριά.

Δείτε ακόμη:
Θεσσαλονίκη: Κραυγή αγωνίας για την κατάσταση του Σέιχ Σου

Loading