Θεοδωρικάκος: Έως 31/8 η προθεσμία για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε πως η 31η Αυγούστου είναι η τελική προθεσμία δήλωσης των αδήλωτων τετραγωνικών.

Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι οι πολίτες μπορούν να καταθέτουν τις δηλώσεις τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΥΠΕΣ και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός τόνισε ότι ο συνολικός αριθμός αδήλωτων τετραγωνικών θα υπερβαίνει τα 13-14 εκατομμύρια. «Μιλάμε για έναν τεράστιο αριθμό, ο οποίος, ενώ είναι δηλωμένα κανονικά αυτά τα τετραγωνικά στο Ε9, δεν ήταν δηλωμένα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα οι δήμοι να χάνουν πάρα πολύ σημαντικά τέλη», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «Χαρίσαμε τα τέλη και τα πρόστιμα για την τελευταία 5ετία, δίνουμε τη δυνατότητα στους δήμους από πρώτη Ιανουαρίου να εισπράττουν κανονικά [τα τέλη] με βάση τα πραγματικά τετραγωνικά, άρα σώσαμε νοικοκυριά από μια σχέση ενοχής και τη μετατρέπουμε σε σχέση εμπιστοσύνης με κράτος και την τοπική αυτοδιοίκηση, δίνοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία των δήμων».

Τέλος, σχετικά με την ψήφο των ομογενών, σημείωσε ότι έχει έρθει η ώρα να γίνει πράξη το δικαίωμά τους και ότι τις επόμενες μέρες θα είναι σε θέση να παρουσιαστεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου θα μπαίνουν να εγγραφούν για να μπορούν να ψηφίσουν.

Δείτε ακόμη: ΚΙΝΑΛ: «Ναι» στο νομοσχέδιο για τις πορείες μετά τις αλλαγές

Loading