Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση καθαρισμού του Θερμαϊκού

Επιχείρηση για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού κόλπου, με εθελοντές δύτες, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Μερικά από τα αντικείμενα που “ψάρεψαν” οι δύτες είναι πατίνια, μηχανάκια και καρότσια. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια όλων των δράσεων που έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει ανασύρει από τον Θερμαϊκό τουλάχιστον 90 πατίνια.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας επισήμανε ότι “τα δύο πιο σημαντικά στοιχεία που καθορίζουν το κλίμα της πόλης μας είναι το Σέιχ Σου και ο Θερμαϊκός Κόλπος”.

Πριν από μερικές μέρες, μάλιστα, εθελοντές και υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε  ένα εκτενή καθαρισμό στο δάσος του Σέιχ Σου.

«Για κάποιους ο Θερμαϊκός έχει τη χρήση σκουπιδότοπου»

“Σήμερα είμαστε εδώ, στον Θερμαϊκό κόλπο μαζί με τον αντιδήμαρχο, τις υπηρεσίες του δήμου αλλά και εθελοντές δύτες και βλέπουμε ότι για κάποιους δυστυχώς ο Θερμαϊκός έχει τη χρήση του σκουπιδότοπου”, είπε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι στον πυθμένα υπήρχαν μηχανάκια, καροτσάκια, ποδήλατα και ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς.

“Εμείς καθαρίζουμε τον Θερμαϊκό από τα τοξικά απόβλητα αλλά από την άλλη δίνουμε το παράδειγμα ότι πρέπει να προσέχουμε αυτό το στοιχείο”, υπογράμμισε.

«Πλέον ο Θερμαϊκός είναι καθαρός»

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Σωκράτης Δημητριάδης τόνισε: “Σε συνεργασία με μία εταιρία που έχει και αυτή ηλεκτρικά πατίνια, μπαίνουμε και βγάζουμε απόβλητα που έχουν πετάξει κάποιοι ασυνείδητοι”.

Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε ότι ο Θερμαϊκός Κόλπος είναι πολύ καθαρός πλέον, καθώς αυτό αποδεικνύεται από τη ζωή που έχει μέσα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, έχουν βρεθεί μικρές και μεγάλες μηχανές που τις έχουν εντοπίσει με ένα υποβρύχιο όχημα, κάτι που στις προηγούμενες δράσεις δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν.

Τέλος, σημείωσε ότι οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Θανατηφόρο τροχαίο με μια νεκρή στην Εγνατία Οδό

Loading