Θεσσαλονίκη: “Έπεσαν” υπογραφές και αρχίζει ο καθαρισμός των αντιπλημμυρικών υποδομών

Σε φάση έναρξης μπαίνει ο καθαρισμός των αντιπλημμυρικών υποδομών της Θεσσαλονίκης, αφού σήμερα Μ. Δευτέρα υπεγράφη η σχετική προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της ΕΥΑΘ ΑΕ.

Τη σύμβαση, ύψους 3.000.000 ευρώ, υπέγραψαν η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ ΑΕ, Άνθιμος Αμανατίδης, ενώ η διάρκειά της ορίζεται σε 24 μήνες.

Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

Πιο ειδικά, προβλέπεται ο καθαρισμός των αντιπλημμυρικών έργων υδατορεμάτων και δικτύου ομβρίων στην περιοχή του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Μείζονος Θεσσαλονίκης, η συντήρηση και λειτουργία αντλιοστασίων oμβρίων υδάτων και ο διαρκής έλεγχος και καθαρισμός όλων των φρεατίων υδροσυλλογής και των αγωγών ομβρίων.

Ταυτόχρονα, προβλέπεται η αποκατάσταση βλαβών, η επισκευή, ανακατασκευή και επέκταση τμημάτων του δικτύου, η άμεση αποκατάσταση μικροζημιών σε κάθε είδους τεχνικά έργα εξαιτίας πλημμύρας, η διάθεση συνεργείου άμεσης επέμβασης και η ενημέρωση του Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών (GIS) με τα εκτελούμενα έργα.

Δείτε επίσης: Προμαχώνας: Το Σχέδιο Ελέγχου για την αποτροπή των «ελληνοποιήσεων» επέβλεψε η Φωτεινή Αραμπατζή

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading