Η ομιλία Άδωνι Γεωργιάδη σε διαδικτυακή εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

Την αισιοδοξία ότι μέσα στις επόμενες 15-20 ημέρες η Ελλάδα μπορεί να φτάσει περίπου στα επίπεδα του Ισραήλ, αναφορικά με τη μάχη κατά του κορονοϊού και η τουριστική περίοδος να ξεκινήσει δυναμικά εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Θέτοντας ως απαραίτητη την προϋπόθεση ο πληθυσμός να προσέλθει για εμβολιασμό βάσει προγράμματος, ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), ανέφερε ότι βρισκόμαστε στο κρισιμότερο σημείο της πανδημίας.

Ο Υπουργός υπενθύμισε πως ανοίγουν άμεσα ή άνοιξαν ήδη οι πλατφόρμες για τις ηλικιακές ομάδες 30-39, 40-49 και 50-59. «Όλος ο ενεργός πληθυσμός δηλαδή, θα μπορεί μέσα σε αυτή την εβδομάδα να κλείσει ένα ραντεβού για να εμβολιαστεί. Εάν το καταφέρουμε να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί -και ο χώρος του εμπορίου και των επιμελητηρίων μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό τις επόμενες δύο εβδομάδες- τότε η πανδημία πρακτικά θα εξαφανιστεί και σε 15-20 ημέρες θα είμαστε περίπου όπως το Ισραήλ και η τουριστική περίοδος θα έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά. Εάν αντιθέτως ο κόσμος δεν πειστεί και δεν εμβολιαστεί, τότε ό,τι μέτρα και να πάρει η κυβέρνηση, η πανδημία θα συνεχίσει και η τουριστική περίοδος θα χαθεί για το 2021».

Ακόμα, συμπλήρωσε  ότι στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, όπου η κατάσταση ήταν εξαιρετικά δύσκολη πριν από δύο εβδομάδες, χθες ανακοινώθηκε πολύ μεγάλη πτώση στα κρούσματα, επειδή τα ποσοστά του εμβολιασμού στους άνω των 80 και 70 ετών ανέρχονται σε 90% και 85% αντίστοιχα, όταν στην Ελλάδα δεν ξεπερνούν το 57% και το 60%.

«Με τέτοια ποσοστά δεν πάμε πουθενά, θα καταστραφούμε όλοι μαζί», ανέφερε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι, σήμερα, από τους 800 ανθρώπους που βρίσκονται στις ΜΕΘ, οι 600 είναι ανεμβολίαστοι άνω των 70 ετών.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διατύπωσε την εκτίμησή του ότι αν το πρόγραμμα του εμβολιασμού τηρηθεί, ως το τέλος του Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί πάνω από 5 εκατ. άτομα, αριθμός κοντά στο λεγόμενο «τείχος της ανοσίας» (5,5 εκατ.), και «μετά μπορούμε να επιστρέψουμε στην παλιά μας ζωή».

Επίσης, ο Υπουργός υπογράμμισε ακόμα ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα αναφορικά με την επίδραση του λιανεμπορίου στην πανδημία εξακολουθούν να είναι πολύ θετικά, «όπως πάντα πίστευε ο ίδιος από την αρχή».

Θετικά μηνύματα από τις ξένες αεροπορικές εταιρείες για τον ελληνικό τουρισμό φέτος

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε ως πολύ θετική ένδειξη για τον τουρισμό το γεγονός ότι και η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Delta, όπως και πολλές ευρωπαϊκές, ενημέρωσαν ότι βάζουν -μετά τις 15 Μαΐου- διπλές και τριπλές πτήσεις προς Αθήνα και Ελλάδα γενικά, «κάτι που σημαίνει πως πιστεύουν ότι θα έρθει πολύς κόσμος στην Ελλάδα φέτος για τουρισμό».

Tέλος, έκανε γνωστό ότι εξετάζει την ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ προγράμματος για την επιδότηση της τοποθέτησης ταχυφορτιστών και υπερταχυφορτιστών στα πρατήρια καυσίμων, στην προσπάθεια να ενθαρρυνθεί ακόμα περισσότερο η χρήση ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα μας.

Δείτε επίσης:  Θεσσαλονίκη: “Έπεσαν” υπογραφές και αρχίζει ο καθαρισμός των αντιπλημμυρικών υποδομών

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading